Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Erőszak és diszkrimináció

Erőszak és diszkrimináció 9 éve 3 hete #52830

Jelentsd nekünk ha a következő dolgok történnek veled:

- Szóban bántalmaznak (azt is beleértve, hogy az utcán kiabálnak utánad/veled), fenyegetnek, zaklatnak, megfélemlítenek a nemi identitásod vagy annak kifejezése miatt
- Fizikai erőszak vagy szexuális támadás ér a nemi identitásod vagy annak kifejezése miatt
- Nem férsz hozzá bizonyos szolgáltatáshoz mert megtagadják azt tőled a nemi identitásod vagy annak kifejezése miatt

Miért számít, ha jelented?

A transzfób esetek aluljelentettsége komoly kérdés. Nagyon sok transz ember szembesül állandósultan egész magas szintű transzfóbiával, hogy már fel sem merül bennük, hogy a velük szemben tanúsított viselkedés elfogadhatatlan és jelenteni kellene. Mások azért nem jelentik az eseteket, mert nem hiszik, hogy bármit is lehetne tenni vagy, hogy segítséget vagy támogatást kapnának bárhonnan.

A jelentés egy nagyon fontos első lépés ahhoz, hogy változást érjünk el. Ha az eseteket nem jelentjük, a probléma nem is létezik és nem tudunk változást előidézni. Jelenteni tovább azért is fontos. hogy az áldozatok hozzáférhessenek támogató szolgáltatásokhoz amelyek léteznek.

Nem kell ahhoz transznak lenned, hogy transzfóbia áldozata légy!

Mindenkinek joga van bántalmazás és hátrányos megkülönböztetés nélkül élni. Segíts nekünk ezt elérni a magyar transz emberek számára azzal, hogy jelented az eseteket nekünk!

A projekt keretében belül egy egyszerű ám szisztematikus rendszert alakítottunk ki az erőszakos és diszkriminatív esetek monitorozásához. A résztvevő szervezetek támogatást nyújtanak az erőszakos cselekedetek áldozatainak, és növelik a transz populáció jogtudatosságát. A projekt emellett megoldásokat ajánl a jogi következmények helyi szintű kiharcolására és a jogorvoslatra is.

A monitorozó tevékenység tapasztalataira alapozva tájékoztató anyagokat készítünk, hogy a helyi jogvédők hatékonyabban tudják kieszközölni az erőszakos és diszkriminatív cselekményekkel és az ezzel kapcsolatos büntethetőséggel foglalkozó hivatalos irányelvek létrejöttét és azok hatékony alkalmazását.

További információk: transvanilla.hu/protrans
Elérhetőségek: transvanilla.hu/transvanilla-transznemu-egyesulet
szervezet<kukac>transvanilla.hu
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.133 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook