Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Segítsünk egymásnak (lelki bajok)

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 9 éve 1 hónapja #52804

Ezt a témát azért indítottam, mert gondoltam jó ötlet lenne, ha a lelki problémákkal nem egyedül kellene megbirkóznunk, hanem tudnánk támogatni egymást bizonyos szinten. Tanácsokat, reményt adni a másiknak... stb.
Példának okán itt az én esetem:
A segítségeteket szeretném kérni. Apám nagyon nehezen kezeli ezt az egész helyzetet, s ezáltal engem kikészít teljesen... Már olyan szinten tönkretett, hogy (idén már negyedszerre) megírtam a búcsúlevelem és kész vagyok véget vetni a fájdalomnak örökre. Az tart vissza, hogy édesanyámmal és a barátaimmal mi lesz. Nem akarok nekik fájdalmat okozni, de nem bírom tovább. Apám kijelentette, hogy ő leszbikusként gond nélkül elfogadna, de attól hogy fiúvá váljak "a gyomra felfordul". Szerinte ez undorító! Meggyalázom az élet természetes rendjét...stb. A fejemhez vágta, hogy ő nem fogja pénzelni az átváltozásomat SŐT még azt sem engedi, hogy a saját pénzemből tegyem meg, ameddig egy fedél alatt élek vele... Sakk-matt. Nincs hova mennem, de megmondtam neki, hogy megyek a híd alá, ha kell de én nem leszek újra egy olyan valaki, akit a társadalom olyanra formálhat amilyenre akar. Nem vagyok hajlandó tovább "lány szerepben" lenni, de ha kényszerít akkor egy nap majd arra ébred, hogy nincs többé gyereke. Erre jött azzal, hogy én terrorizálom, meg sakkban tartom a családot.... o.O?
Olyan szinten konzervatív és makacs, hogy meg lehet veszni tőle! Pszichológushoz nem megy! A témáról csak ordibálva lehet vele beszélni... Nem tudom mit tegyek...Kezdem feladni a reményt, hogy valaha önmagam lehetek... Nincs valami ötletetek? :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 9 éve 3 hete #52805

Úristen, miatta nehogy végezz magaddal, semmi nem ér annyit. Kik tudják a helyzetedet? Anyukád, a családod többi része, hogy áll hozzá?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 9 éve 3 hete #52806

Anya azt mondta, hogy ő végig csinálja velem ezt az egészet, mert ő azt akarja, hogy boldog legyek. A mamám apát támogatja, a bátyám és a család többi tagja semlegesen áll a dologhoz/legalábbis nekem nem jelezték hogy problémájuk lenne ezzel. A barátaim támogatnak.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 9 éve 3 hete #52808

Szerintem amint anyagilag megteheted, próbálj lelépni apád közeléből. Nem úgy tűnik, mint akit észérvekkel meg lehet győzni. Az jó, ha legalább anyukád és a barátaid támogatnak!

Nem tudom mennyire megoldható, de egy amíg nála lakom nem hoznám fel nyíltan a témát, hogy legalább kevesebb ordítozást kelljen hallgatnod. Közben saját bankszámla, és ami pénzt meg tudsz spórolni, oda gyűjtsd az önálló életre. Bár tudom hogy manapság az álláspiac elég szar, de remélem sikerül elkerülnöd ettől a lelkileg mérgező embertől.

Próbálj rendszeresen időt tölteni távol otthonról, olyan közegben, ahol úgy öltözhetsz és olyan néven hívnak ahogy szeretnéd, ez segíthet átvészelni az otthon töltött időt.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 9 éve 3 hete #52810

  • Mmsatone
  • Mmsatone profilkép
Nagyon jó ötlet amit MoonEyes írt. Ha kevés pénzed van tuti találsz közös albérletet is valakivel. Nézz lelkesen jobb munkahelyet, vagy próbálj meg túlórázni. Több lesz a pénzed és nem is leszel otthon. Amint megvan annyi, máris elhagyhatod a házat és szabadon élhetsz. :) Egy kérdés amúgy, mert ezt nem tudom én se, de hátha jól sülhet ki belőle. Ilyenkor a családsegítőnek, vagy jegyzőnek, vagy bárkinek nem lehet erről szólni, hogy milyen a szülő???
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 9 éve 3 hete #52818

Sziamia!


A reményt sosem szabad feladni. Nézd csak én 30 múltam és a jövő minden nappal egyre sötétebb lehetne, mert egyre távolabb kerülök a kívánt küslőm megvalósításához... az a helyzet hogy ezeken amiken te is, mindannyian átesünk mégis mindanyian másképpen vagy másképpen éljük meg.

Először is szeretném elmondani hogy még rengeteg időd van... a FtoM eknél jóval később is szépen meg lehet oldani a hormonális dolgokat noha tudom hogy minedenkinek a legjobb minél fiatalabban elkezdeni. Ne izgulj azon hogy mit mocorog édesapád idővel (még a legvadabb szülők is mind)valamit ,,tompul" majd irányodba. Nekem is elsütötték és ma is elütik a meleg poént hogy annak kéne lenni mert az jó!? :laugh:

Kincsem az életet nem csak szívvel(főleg vágyakra gondolok itt) hanem ésszel is kell élni. Pont én mondom aki 23 évesen nem a szívére hanem az eszére halgatott és most nagyon kell igyekeznem hogy még meg tudjam magam valósítani az életben. De azért mégis azt mondom hogy ez a kettő szív és ész össze kell hogy fogjanak. Ha már tájékozódtál tudod hogy itthon nem olyan egyszerű Önmagadnak lenned sem most sem a közeljövőben. Viszont ha tényleg szeretnél ,,valaki" lenni akkor ahhoz egy jól felépített és megtervezett TUDATOS életre kell adnod a fejed. Látom hogy itt a segítő beírók irtak jó dolgokat én ezekhez azt ndom hogy mivel különleges hivatást kaptál Istentől ehhez bizony majd nagyon sokat kell szellemileg fejlődnöd. Mint mondtam itthon nem terem sok babér úgyhogy kezdj el érdeklődni más országok iránt és tessék minél több de legalaább kettő szimpi nyelvet megtanulni. Ez biztosíthat neked egy szép emberehez métó életet külföldön vagy onnam már visszatérve itthon (merthogy valamiért itt is az idegen nyelveket nézik az itteni munkahelyeken is. :silly:

A lelki zsarolást ne hagyd mert hosszú távon megmérgezi a lelked... Próbáld magadnak sokszor elmondani hogy szép vagyok értékes vagyok minden sikerülni fog mert jó srác agyok..vagy ilyesmi.

Az öngyilkosság szerintem a legrosszabb választás egy igazi ffi az imád küzdeni a viszontagságok ellen vagy hogy elnyerje hőn áhított szíve hölgye kezét! Amikor annó én is foglalkoztam ilye gondolatokkal mindíg azt mondtam a végén hogy ha megteszem, sosem tudhatom meg milyen lett volna ha mgepróbálom mégis keresztülvinni amit akarok. Az életet úgy fogd fel mint egy filmet ami lepörög nem is kell rajta sokat siránkozni legyél részese legyél a hőse!!!!

Jó légy!

ui: ajánlom neked h nézd meg ezt,rólad rólunk ((is)) szól...

Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 9 éve 3 hete #52829

Össz-vissz 4 hónapom van. Érettségi után OKJ-s tanfolyamra megyek és azt már hormonkezelt állapotban akarom elkezdeni, hogy ne kelljen az önutálattal harcolni.
Nem hiszek Istenben. Magamnak akarok megfelelni minél előbb, hogy "normális" életem legyen.
A nyelvekkel nincs problémám. C1 angol nyelvvizsgám és középszintű olasz érettségim van. OKJ után megyek Nyugatra. Nem maradok itt.
Igyekszem nem feladni, de összecsaptak a fejem felett a hullámok. Egyik közeli családtagom haldoklik,aztán ott vannak apával a problémák és még az iskolában is minden szarral szivatnak.
Az albérlet jó ötlet lenne, de a pénzem a tanulásra, a transitionre, és a külföldön való boldogulásra van félretéve.
:/ Majd nemsokára megyek a második szakvéleményért és akkor hátha tisztázódik apában is hogy nem beszélek hülyeséget.
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat (: Szép napot Nektek!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 8 éve 11 hónapja #52956

  • halfogo
  • halfogo profilkép
az jó,hogy beszéltek rőla, de nem jó ahogyan. ezt is tudatosítsd apáddal,ez talán kicsit egyszerűbb. Mármint az hogy ordibálva nem szeretsz kommunikálni semmiről. akár pszichológus segítségét is kérhetnéd a saját erősítésedért, és ezt is közölve apáddal szembesülhet vele, hogy Te mindent megteszel a normális kapcsolatért, a helyes reakció az lenne, ha ő is törekedne erre.
Azt is fogadd el, hogy neki is nagyon nehéz, nem így tervezte az életét, tehát kompromisszumokat kell kötni, ami abból ál, neki is engednie kell...

azt is tudom, nem egyszerű...az én apámmal hasonló baj van, és semmire nem mentem, függetlenül attól,milyen témában...egyszerűen saját világában él...
Nekem azt mondta a pszichológus, hogy egy adott helyzeten amin nm lehet változtatni, nekem kell felülkerekednem. Ha megváltozhatatlan a dolog, nekem kell változnom. Ha özönvíz, vagy tűzvész jönne, mit csinálnék? Nem tudnék reklamálni, csak menteni az irhám. Ha Apámmal nem jövök ki, nem kell keresni vele a kapcsolatot. az hogy "tiszteld apád és anyád" egy általános elv, de van olyan hogy minden esetben nem alkalmazható, vagy csak távolságtartással tisztelem... gondoljak egy gyerekgyilkosra, vagy apagyilkosra, nem várható el ugyan az az érzés, mint egy szerető családban...

Na ami a technikai dolgokat illeti, a többiek jól írták, és ha megvagy a tanulmányaiddal, leléphetsz. Lehet, neked is kompromisszumot kell kötni az idővel, és várni egy évet.

És ott van az albérlet, sok leszbi,biszex egyéb segítőkészen áll a másikhoz, és hasonlóak össze tudnak fogni... próbálj közös albin gondolkodni, hátha melót is tud valaki.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 8 éve 11 hónapja #52961

  • Tangabugyi
  • Tangabugyi profilkép
Sziasztok!

Egyre sötétebbek a napjaim, teljesen negatív gondolatok fúrták be magukat az agyamba. Ez a sötétedés évek óta tart de csak egy pár hónapja teljesedett be.
Nincs igaz barátom, családdal élek, párkapcsolatom sem - akik tudják rólam az igazat nem fogadnak el, akik pedig elfogadnak azokkal évente egyszer, kétszer találkozom.
Az utcán mindenfelé negatív megjegyzéseket kapok és már kezdek beleőrülni. (pedig nem is sminkelem magam és feltűnő sem vagyok, nem hormonozok, külsőre fiú és lány közötti átmenetnek tűnök, talán) Én nem akarom hogy utáljanak. Kezdem elhinni azokat amiket mondanak és ébredéstől lefekvésig csak ezeken rugózik az agyam. Egy szar selejtnek hiszem magam aki legszívesebben elbújna valami mély bunkerbe, csak sajnos saját magam elől nem tudok elbújni. Már az agyam is ellenem fordult.
Régebben erős voltam, de már valamiért nem megy.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 8 éve 10 hónapja #53003

  • the Charming Freak
  • the Charming Freak profilkép
kedves Tangabugyi,

valami hasonló állapotban vagyok. sötétnek mondjuk nem nevezném, hanem sokkal inkább közömbösnek. ami talán ugyanolyan rossz. csak létezem a világban, az utcára nem szívesen megyek és már terveim sem igazán vannak. csak vagyok. élvezem a négy fal között, amiben örömömet lelem és ennyi. úgy érzem, ördögi körbe kerültem. nem jutok semmire amiatt, ahogyan a nagy betűs életben kezelnek az embertársaim, és emiatt egyszerűen bénultnak érzem magam és nem igazán tudom elérni, hogy változzon az állapotom. ahogy írtad te is: belefáradtam. erős voltam és vagyok, de... egyre inkább a peremen létezem. családdal élek szintén, nekem a szerencsém annyi, hogy egy elég jó baráti társaságom van és mindig akad esélyem kapcsolatra is. bár tény, nem igazán teljesülnek be.
biztatni csak azzal tudlak, amivel saját magam: lesz ez még így se. és hiszem, hogy végül minden úgy lesz, ahogyan lennie kell. tennünk kell, amit a legjobbnak tartunk és próbálnunk kell erősnek maradni.

kitartás!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 7 éve 8 hónapja #57411

  • halfogo
  • halfogo profilkép
Legyünk őszinték! A világnak olyan pontján élünk, ahol nem hogy a másságot, de sem az igazságot, sem saját magukat, sem a másikat nem fogadják el az emberek.
születhettetek volna roszabb helyre is, de ez nem válasz nem vigasz.
Remény lehet elmenni, ahogy sokan tezsik.
Remény lehet megváltoztatni a világot, de oly kicsi az esély rá, hogy erről jobb is letenni.
El lehet "bújni" ahogy mások teszik, nem tudom ez jobb-e, de kevesebb lesz a negatív hang.
Le lehet szarni az egészet, de ehhez is speciális helyzet kell, erős személy, és stabil anyagi háttér. (mondjuk egy családi háttér, egy örökség, olyan vagyon ami már megvan...

Varázslat nincs, akárhogy nézel ki, előbb utóbb észreveszik, minél biztosabbnak érzed magad, annál váratlanabb és földbedöngölőbb lesz a rosszindulatú támadás...

Hogy most akkor mit is lehet tenni? Választani valamit ami tetszik, de semmiképp keseregni magadon.
A legjobb, ha azon gondolkozol, mi a számodra elfogadható stratégia. Minden eset, egyed más, így tutifix válasz nincs, azt Te találod meg.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítsünk egymásnak (lelki bajok) 7 éve 8 hónapja #57426

Jó ez a topik indítás és a reakciók is. Legyünk egymást közt és értsük a másikat. Idegen ne ugasson.
Én fent vagyok a szeren.

Csókol minden hasonlóan szerencsétlent Noémi!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.297 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook