Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?!

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 11 hónapja #51450

  • csillagpatrik
  • csillagpatrik profilkép
Sziasztok! Elég fiatal vagyok még, de már tudom mi lesz az utam. Mindent szeretnék tudni tapasztaltaktól(és többnyire Ti mind azok vagytok), hogy hogyan is zajlik ez. Úgy értem, árban mi mennyi(implantátum(fél merev, és arról tapasztalatok akinek van), nemiszervek átbolygatása(herék, péniszképzés, női kipakolás, hormonok, mell levétel) jelenlegi állásban Magyarországon? Név változtatással kapcsolatos dolgok, hogy pl érettségimet hogy tudom átíratni, mennyi időbe telik? Műtétek utáni fájdalmak, tapasztalatok. Egy szóval tényleg mindent. Tudom, hogy 18 év után lehetséges, és hogy szakvélemények kellenek, de az ezek utáni dolgok érdekelnek. Nagyon megköszönném, várom segítségeteket! :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 11 hónapja #51451

  • csillagpatrik
  • csillagpatrik profilkép
Ja, ha ez zavaró lehet, akkor FtM műtétről kérdezősködök, tehát transzszexuális férfiak válaszát várom!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 11 hónapja #51493

Szia!

A fiú műtétről, fiú dolgokról nem sokat tudok, de a közös részeket el tudom mondani. Szakvélemények ugye pszichológus, klinikai szakpszichiáter, nőgyógyász, de azt mondtad, hogy ezt már tudod, gondolom neked meg is van.

A három szakvélemény után tudod beadni a név- és nemváltoztatási kérelmet, ezt neked kell megfogalmazni szépen, 3 ezer forintos illetékbélyeggel, kiskori születési anyakönyvvel, személyi szám, anyja neve. És nyilatkozol, hogy családi állapotod hajadon (nőtlen majd akkor leszel, ha átírták a nemedet), e nélkül nem fogadják el, ugye Alkotmány. Két-három hónap (hivatalosan egy) alatt elbírálják, ekkor megkapod a papirokat, akkor átiratod a neved, és kérsz egy papírt, hogy tudd igazolni magad, mivel az új anyakönyv miatt minden papirod érvénytelen lesz. Ezzel körbejárod a várost, és minden papirodat újracsnáltatod. Az iskoládba is vissza kell menni, ahol érettségiztél, ott adják ki az új érettségid. Az érettségi cseréje 10e körül van, a papirok cseréje meg jó esetben 0 ft (a régi érvénytelenné vált), rosszabb esetben itt is lehúzhatnak.

Hivatalosan név-és nemváltás után kaphatsz tesztoszteront, általában injekció formájában endokrinológustól. Nem hivatalosan konditermek mögötti sötét sikátorokban lehet találni, illetve a témában jártasabb endokrinológusok F6400-s szakvéleményre kiadják. A hormon hatásai az alábbiak:
HatásKezdet (hónapok)Maximum (évek)
Bőr olajosodása, pattanások1 - 61 - 2
Arc- és testszőrzet növekedése6 - 124 - 5
Hajvesztés6 - 122
Izomtömeg és -erő növekedés6 - 122 - 5
Testzsír átrendeződése1 - 62 - 5
Menstruáció megszűnése2 - 5Ha megmarad, kipakolás!
Csikló növekedése3 - 61 - 2
Hüvely elsorvadása3 - 61 - 2
Hang mélyülése6 - 121 - 2

Remélem, tudtam segíteni. Sok szerencsét az utadhoz!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: csillagpatrik

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 10 hónapja #51501

  • csillagpatrik
  • csillagpatrik profilkép
Szia!
Köszönöm szépen! Voltak benne elég hasznos infók is, amiket még nem tudtam. Még az lenne a kérdésem, hogy minden esetben 2-3 hónapot igényel a névváltás?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 10 hónapja #51502

  • Szigmund
  • Szigmund profilkép
Ha szerencsés van 1-2 hó.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 10 hónapja #51505

  • csillagpatrik
  • csillagpatrik profilkép
Szigmund beküldte:
Ha szerencsés van 1-2 hó.

Köszi!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 10 hónapja #51506

  • donnie
  • donnie profilkép
erdemes vegig olvasni a forumon az erintett topikokat, rengeteg hasznos infot es tapasztalatot talalsz ott.

A nevvaltas idotartama elegge lutri, leginkabb attol fugg, hogy mikorra kapsz a dokiktol idopontot ( marha a penzed megvan ra.)

Az en szemelyes tapasztalatom az valahogy igy nez ki.
Februar elso heten hivtam fel Gertrudot idopont egyeztetesert. Ra 1 hetre mehettem is hozza. a talalkozastol szamitott 2 heten belul mehettem hozza vissza az eredmenyert. Masnap hivtam is Tolnait, o szinten 1 v ma 2 heten belulre adott idopontot, nem emlekszem pontosan. O helyben kiadta nekem a szakvelemenyt a beszelgetesunk utan. Ezutan jott a nogyogyasz, talan ezt a legkonnyebb beszerezni - marmint ha minden ok. - hiszen van annyi mint ebkapor. Kersz egy privatrendelesre idopontot aztan jonapot. Marcius 9.-en postaztam a paksametat, viszont vmi keveredes volt es ujra kellett kuldenem a nogyogyaszati papirt, miel b.sztak felhivni telefonon ahelyett levelet kuldtek, amit csak marcius vegen kaptam meg.. igy csuszott nekem a vegleges valasz level. Majus 12.-en kaptam meg az engedelyt. Vegulis eleg hamar ment, de szerencsem volt, hogy mindket pszicho- dokihoz hamar kaptam idopontot.

Remelem kicsit tudtam segiteni ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 10 hónapja #51507

A névváltás attól függ, hogy a politikusok mennyire nem óhajtanak dolgozni. Az 1-2-3 hónap csak az, ami után postázod a papírjaidat, a pszichológus pedig attól függ, hogy kinek mennyi pénze van, és kinek milyen gyorsan kell. Ha pénz nem számít, a Nagy Gertrúd + Dr. Tolnai Valéria kombóval ki lehet szedni a papírokat egy hónapon belül. Más kérdés, hogy Gertrúd 30-at, Tolnai 40-et kér érte. Pénztárcabarátabb megoldás a SOTE-n Simon Lajos adjunktus úr, ő "csak" 20-at kér, viszont hónapokig hajlamos elszórakozni az emberekkel. (Ha minden így halad, gyorsabban leszek hiteles nőként, mint ahogy kiadja a papíromat, és onnantól tényleg csak névváltás, és kipakolás/Műtét.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 10 hónapja #51510

  • donnie
  • donnie profilkép
Nekem Gertrud 20-ban volt, Tolnaira nem emlekszem pontosan, hogy mennyi de 34-37 korul. ez 1 eve volt, nem tudom mennyire emelkedett az aruk. De teny, ha az ember ennyi penzt ra tud szanni, akkor ez a 2 szakvelemeny 1 -1,5 honapon belul beszerezheto. Bar azt is hozza tennem, hogy en ev elejen voltam, igy nyari szezon kezdeten lehet neccesebb idopontot kapni. Ez passz.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Minden amit tudni kell a nemátalakító műtétről?! 9 éve 10 hónapja #51533

  • csillagpatrik
  • csillagpatrik profilkép
Köszönöm mindenkinek!:)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.198 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook