Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1
  • 2

TÉMA: Vajon transznemű vagyok?

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60199

  • Milehetek
  • Milehetek profilkép
Sziasztok!

Biológiailag férfinak születtem és már közel 40 éves vagyok, de nagyon régóta tudom, hogy valami nem stimmel :)
Már körülbelül 18 évesen éreztem, hogy a másság nem közömbös számomra és sokakkal ellentétben egyáltalán nem okozott gondok a környezetemben lévő melegekkel barátkoznom. Egy idő után elkezdtem vágyat érezni a férfiak iránt passzívként. Természetesen ez nagyon zavaró volt számomra, így igyekeztem amennyire lehet elnyomni eme érzéseket, ha nagyon gyötört a vágy maximum kielégítettem magam análisan valamilyen céleszközzel. Aztán teltek múltak az évek, jött a házasság gyermekvállalás stb. Mivel sajnos( és ez inkább összeférhetetlenség miatt) nem működött, néhány év múlva válás lett belőle. Nem okozott gondot a feleségem kielégítése, hisz alapvetően vonzódtam hozzá, viszont erős vágyat éreztem a női ruhák viselésére és boldogan illegettem magam bennük a tükör előtt. A válás után több elragadó hölgyhöz volt szerencsém, de sok évnyi elnyomás után 30 évesen végül is megtörtént, néhányszor lefeküdtem egy kedves férfi ismerősömmel. Sokszor hosszú hónapok telnek el és egyáltalán nem érzek semmi késztetést, viszont egyik pillanatról a másikra elönt a vágy és a poklok poklát élem meg miatta. Kötöttségeim és a környezetemben uralkodó társadalmi viszonyok miatt sosem tudtam ezt felvállalni, így hát csendben szenvedtem. Tulajdonképem élveztem az együttlétet a hölgyekkel, de akármilyen jó is volt,időnként előjön belőlem a nő. Ha megnézetném a hormonszintemet és az agyamat nem lepődnék meg, ha előbbi magas ösztrogénkoncentrációt, utóbbi pedig feminim szerkezetet mutatna, elég megtermett, izmos a felépítésem, de férfitársaimhoz képes igencsak gyér szőrzettel rendelkezem. Mostanra elértem arra a pontra, hogy egyre többet gondolkodom rajta, milyen jó is lenne nőként élnem, ábrándozok róla, hogy nézhetnék ki vaginával és formás keblekkel, sorra vásárolom a szexi női ruhákat és rögeszmésen meg akarom nagyobbítani a mellemet. Mindezek mellett elég házias is vagyok és eléggé érzékeny lelkületű, életem folyamán hatványosan többet sírtam, mint bármely férfi a környezetemben. A szexualitás tekintetében pedig, ha nagy nehezem rá merem magam szánni, hogy egy férfi karjaiba omoljak, ezt abszolút női kellékekben teszem(combfix fűző melltartó és egyéb szexi ruha), mert így erre a kis időre igazi nőnek érzem magam és ahogy telik az idő egyre gyakrabban igényelném ezt az érzést. Nem tudom ez jelent-e valamit, de az együttlét kapcsán az anális behatoláskor én nem a prosztata ingerlésére élvezek el, hanem véleményem szerint a végbél receptoraim asszimilálódnak és abszolút "hüvelyi" orgazmusnak élem meg és ez az érzés sokkal intenzívebb, mint amikor hölgyek kapcsán van orgazmusom.
Nos ez után a kisregény után nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre, mert nem tudom hol a helyem, egyre nagyobb tehernek érzem és úgy érzem lassan kezdek becsavarodni.Válaszaitokat előre is köszönöm! :kiss:
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60201

Szia Olvasd el a régebbi hozzászólásokat! Abból sok mindent meg tudhatsz magadról!
Téma zárolva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: admin, Milehetek

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60208

  • JaliDaliMoni
  • JaliDaliMoni profilkép
Engedd magadnak felfedzni magadat :) Fokozatosan, meg mikor alkalmad nyílik rá, próbálj belebújni abba a szerepbe, amiről azt gondolod hogy lehetséges hogy jobban illik rád mint a mostani.

Én kipróbáltam azt, hogyan érzem magam, ha transzneműként mutatkozok be férfiaknak neten, úgy beszélünk stb. és kevesebb mint negyed évnyi "próbaidő" után, azt éreztem hogy így sokkal teljesebb vagyok, sokkal közelebb vagyok a legbelső önvalómhoz.

Szóval én azt mondom hogy a kreativitásodat használva próbáld meg felvenni ezt a transz-tudatot magaddal kapcsolatban, csak próba kedvéért. Aztán 1-2 hónap után csinálj egy összegzést. De mondjuk ez eltarthat sokkal hosszabb ideig is.

Mindenkinek más az útja, nincs két olyan ember aki ugyanúgy jön rá a dolgokra vagy éli meg a nemének a kibontakozását.
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60221

Igen, valószínűleg transznemű vagy, ezen belül transzvesztita jelenleg, ha néha öltözöl be crossdresser, és biszex. Utálom a címkézést, de választ vártál.. A T éned az csak férfiakhoz vonzódik? :S :)
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60224

  • Milehetek
  • Milehetek profilkép
Tulajdonképpen, mikor ez az oldalam dominált csak férfival voltam, de mikor ez így van-volt is gond nélkül tudtam nemi életet élni az aktuális nő partneremmel, úgyhogy ez jó kérdés, még nem próbáltam egyszerre mindkét nemmel, de lehet menne a dolog :)
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60225

A te esetedbe akkor ketté kell venni a két oldalt, és kielemezni. A férfi rész ugye nőhöz, és a női oldal akkor férfihez, vagy, ahogy mondtad esetleg nő. Ebből biszex jön ki nekem. :S
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60232

2017. március 18. - Transvanilla önsegítő csoport

A csoport havonta egyszer, egy hétvégi napon, 14-18 óra között zajlik. Nyílt csoport, ami lehetővé teszi a tagok folyamatos cserélődését, a létszám bővülését, alkalomról alkalomra újabb emberekkel, friss nézőpontokkal találkozhatunk.

Az önsegítő csoport célja, hogy a tagok aktuális kérdéseit, problémáit feldolgozzuk, megoldási javaslatokkal éljünk velük kapcsolatban, valamint támogassuk a tagokat nehéz élethelyzeteikkel való megküzdésben.

transvanilla.hu/hirek/2017-marcius-18-tr...lla-onsegito-csoport
Téma zárolva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: admin, Milehetek

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60236

Azt majdnem teljesen kizárom, hogy transzszexuális vagy Milehetek.
Másfajta identitászavart viszont nem.

Vágyaid alapján a meleg férfiakhoz passzív homoszexuális férfiként viszonyulsz. Mi az, ami ebben mégis zavar?

A feleségedhez hetero férfiként vonzódtál, ahogy a válásod után a többi hetero hölgyhöz is heteroszexuális férfiként és az együttléteket férfiként élvezted is.

Úgy tűnik, hogy nem a férfi lét kelti a diszfóriát, hanem valami egészen más.
Vágyat érzel a női ruhák iránt, ez fetisizmus. Ez nem identitásfüggő. Valakiből csak az extrém helyzetek, vagy extrém fájdalom tud nemi izgalmat kiváltani. Lehet, hogy a vágyad az, amit nem tudsz az elvárt mértékben átérezni, és csak az extremitás tudja ezt kiváltani. ( Női ruha, mell-, vaginafantáziák)

"Előjön belőled a nő". Ne tévesszen meg. Minden emberben ott a nő és a férfi oldal. Egyszer egyik erősödik máskor a másik, mint ahogy nincs egyetlen beállított hangulata sem az embereknek. Senki nem jókedvű mindig. Senki nem azonos dinamikával férfias /nőies mindig.

Ha megnéznénk a hormonszintedet, nem lenne magas ösztrogénszinted, hacsak nem használsz ezt tartalmazó készítményt.
Alacsony tesztoszteronszinted viszont lehet, annak viszont van terápiája, andorgén hormonnal történő kezelésel, mint female to male-ek esetében.

A gyér szőrzet alkati adottság is lehet, a mosogatni szeretés szintén.

Mit jelent számodra az, hogy NŐ?
Mi az, hogy asszimilálódnak a végbél receptoraid?
Férfi anatómiával anális behatoláskor, miért lenne vaginalis és nem pedig prostata ingerlése által kiváltott orgazmus?

Mit old meg ez az életedben, ha vaginád és melleid lesznek?
Téma zárolva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: glitch

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60238

Maximilien a transzszexualizmusra kérünk ne hivatkozz identitászavarként és mások diagnosztizálásától pedig úgy általánosságban tartózkodj a jövőben! - Köszönjük.
Téma zárolva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: , Milehetek

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60241

Nagy a kísértés meglátogatni az önsegítő csoportot. De vajh' mi az esélye, hogy élőben is nekem esnek, hasonlóképp, mint egymásnak a fórumokban?
Téma zárolva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Transvanilla

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60244

Attól függ ki van ott, nem fogom szó szerint kiírni, arra kérlek, előtte tájékozodj, aki ott voltak. :S
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60246

Annyi esélyed mint itt. Semmi. Majd picsánrúgnak, ha külön véleményed lesz.
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60248

  • Milehetek
  • Milehetek profilkép
Kedves maximiliem!

Köszönöm, hogy hozzászóltál a kérdésemhez. Köszönöm ezt a részletes pszichoanalízist még akkor is ha esetleg mások szőrszálhasogatásnak látják, én nem tekintem sértésnek, hisz az a célom, hogy megismerjem mások véleményein keresztül önmagam és ehhez ez is hozzátartozik és te se neheztelj az Admin-ra, ha a szabályok betartására szólít fel, hisz az a dolga. Igen fogalmam sincs hol a helyem és bár cselekvőképességem teljes tudatában vagyok ez az állapot kétségtelenül nem normális és ennek a megoldását keresem és talán egyszer meg is találom.
Még egyszer is köszönöm a hozzászólást :)
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60249

Kedves Viharmadar!

A fentebbi hozzászólások szerzői láthatólag nem rendelkeznek információval a csoportról és a stílus amit megengednek maguknak ott nem lenne elfogadható.

Mint látod két pszichológus vezeti, van házirendje és vannak kommunikációs szabályok. A lehető legbiztonságosabb tér minden transz és nemi identitásában bizonytalan ember számára. Nyugodtan érdeklődj a megadott e-mail címen, ha több információt szeretnél kapni!
Téma zárolva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: viharmadar, JaliDaliMoni

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60250

  • Milehetek
  • Milehetek profilkép
Bennem is van félelem e téren, mivel egyenlőre én is rejtőzködöm és még nagyon félek a nyilvánosságtól, de talán az ilyen összejöveteleken lévő emberek többsége pozitívan áll hozzá sorstársaihoz, ha nem akkor tévedtem, hajlamos vagyok a naivitásra, de tény , hogy egyszer annak is el kell jönnie, mert érzem. hogy a végtelenségig épp ésszel, valamit a pszichés terhelés okozta pszichoszomatikus ártalmak nélkül nem lehet fenntartani ezt az állapotot.
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60251

admin beküldte:
Maximilien a transzszexualizmusra kérünk ne hivatkozz identitászavarként


Rendben. Eddig ezt a definíciót ismertem: A nemi identitás zavarai közé tartozó Transzszexualizmus esetén az egyénben a biológiai nemével ellentétes pszichoszexuális azonosságtudat alakul ki.

Mi most a helytálló ( kevésbé sértőnek érezhető) megnevezése ennek az állapotnak?
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60253

Köszönöm, átgondolom. (Sajnos, az emberek közti megjelenés is nehéz eset számomra).
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60254

  • JaliDaliMoni
  • JaliDaliMoni profilkép
admin beküldte:
Maximilien a transzszexualizmusra kérünk ne hivatkozz identitászavarként

Egyetértek. Szerintem a transzszexualizmus nem egy identitászavar vagy személyiségzavar. Ha valaki átmegy a tranzícióján Ától Zettig, akkor is mindig transznemű marad. A tranzíció nem a transzneműségre orvosság, hanem a diszfóriára, azt múlassza csak el. Ha lánynak születtél biológiailag, és lánynak érzed magad, akkor cisznemű vagy, de ha fiúnak születtél biológiailag és lánynak érzed magad, akkor te transznemű vagy, és az is maradsz egészen addig amíg te a veleszületett biológiai nemed helyett, a biológiai nemedhez mérten ellentétes nemmel azonosulsz. Ennélfogva, szerintem a transzszexualizmus az egész egszerűen egy állapot, nem pedig valamiféle betegség vagy zavar.
Téma zárolva.

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60260

maximilien beküldte:
admin beküldte:
Maximilien a transzszexualizmusra kérünk ne hivatkozz identitászavarként


Rendben. Eddig ezt a definíciót ismertem: A nemi identitás zavarai közé tartozó Transzszexualizmus esetén az egyénben a biológiai nemével ellentétes pszichoszexuális azonosságtudat alakul ki.

Mi most a helytálló ( kevésbé sértőnek érezhető) megnevezése ennek az állapotnak?

Javasolnánk Neked is és a többi fórumozónak is, hogy néha olvasgassa a transvanilla.hu-n megjelenő cikkeket is ne csak a fórumot, hogy lépést tudjon tartani a tudomány mai állásával is. Itt van például az orvosok világszövetségének nyilatkozata 2015 októberéből. transvanilla.hu/jogok/az-orvosok-vilagsz...ransznemu-emberekrol
Valamint a mi 2013-as állásfoglalásunk a Betegségek Nemzetközi Osztályának revíziójáról:
transvanilla.hu/hirek/allaspontunk-a-bno...lataval-kapcsolatban

A mostani diagnosztikai rendszer elavult és annak ellenére, hogy orvosok, jogalkotók és a transz közösség bizonyos része még erre hagyatkozik hamarosan a múlté lesz.
Téma zárolva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: JaliDaliMoni

Vajon transznemű vagyok? 7 éve 1 hónapja #60269

  • JaliDaliMoni
  • JaliDaliMoni profilkép
Akinek esetleg nem lenne ideje végigolvasni, itt van a fentebb is belinkelt orvosok világszövetségének 2015 októberi nyilatkozatából az a rész, ahol elismerik, hogy a transzszexualizmus se nem mentális károsodás se nem mentális zavar:


Téma zárolva.
  • Oldal:
  • 1
  • 2

Oldal elkészítésének ideje: 0.317 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook