Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Érettségi 1 év alatt

Érettségi 1 év alatt 8 éve 2 hónapja #54790

  • Lara_Croft
  • Lara_Croft profilkép
Sziasztok! Néha a legváratlanabb helyekről érkezik a megoldás. Van egy szlovákiai magyar származású TS ismerősöm, aki jelenleg a középiskolás tanulmányait folytatja Magyarországon. A 11. osztályba jár. Sikeresen felvette a magyar állampolgárságot, ugyanis Szlovákiában még mindig siralmas a transzok jogi helyzete. Ha sikerül megoldania a halasztást, akkor a 12. évfolyamnak egy év múlva úgy megy neki, hogy már női személyazonossággal rendelkezik, így az érettségijén már női adatok fognak szerepelni mindenféle nevet és nemet váltott feliratok hiányában. Megj.: SZK-ban korábban kezd az oktatás, és az alapsuli is 9 éves, így Ő nem 18 évesen tesz érettségi vizsgát, hanem 19 (ha halaszt, akkor 20).

Amennyiben a halasztást nem tudja megoldani, úgy beiratkozik Pesten az egy éves érettségi képzésre. Az egy éves érettségi feltétele a megkezdett középsuli (9. vagy 10. osztály sikeres befejezése), és betöltött 18. életév. Tudnak segíteni olyan embereknek is, akik csak 8 általánossal rendelkeznek, viszont feltétel a magyar állampolgárság. A suli havi 40 ezerbe (összesen 400 000 Ft-ba) kerül, ebbe benne van az oktatás, vizsgák, érettségi meg minden. 3 évközi vizsga van, ha valamelyiken nem mész át, lehetőséged van pótvizsgázni, de az külön költséggel jár. (Nem tudom pontosan mennyivel.) Az érettségi vizsga a suliban történik. 6-8 osztályt szoktak évente indítani, összesen 250 férőhellyel. Legutóbb 120 diákból 116 sikeresen leérettségizett. Havonta egyszer kell kötelező jelleggel bejárni oktatásra Kelenföldre, de amúgy minden hét végén van suli, amiről videofelvétel is készül. Magyar nyelvet és irodalmat, történelmet, matematikát, angolt és földrajzot oktatnak szigorúan, érintőlegesen pedig biológiát, kémiát, művészeteket, informatikát és etikát. A tanárok nagyon segítőkészek, és azon vannak, hogy mindenki átmenjen. (Ezt egy volt tanulótól tudtam meg a FB-on.) Történelmi és földrajzi atlaszra, valamint függvénytáblázatra van szükség. Bizonyítványokra, TAJ- és adókártyára, személyire, lakcímkártyára és egy gmail-es e-mail címre van szükség + a 40 000 Ft a beiratkozáshoz. Ha van olyan suli, ahol csak hónapokat tanultál, onnan törzslap másolatot kell kérni. Ha időközben megszűnt az iskola, akkor a területileg illetékes kormányhivatalnál kell törzslap másolatot kérni. Az esetleges kék fedelű szakmunkás bizonyítvány mellé kell az évközi bizonyítvány is. Az OKJ-s, csak szakmát adó bizonyítványok nem kellenek. OKJ képzés és nyelvvizsga csak akkor indul, ha megvan a minimális 30 fő.

További infó az oldalukon: infoblokk.hu
24 óra alatt reagáltak az e-mailben feltett kérdéseimre.

A téma leginkább a fiatal, TS sorstársaknak szól, de mivel ezen lehetőség mindenki számára nyitott, bölcsebbnek láttam a közösbe létrehozni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.132 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook