Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Elmés kérdések

Elmés kérdések 8 éve 9 hónapja #53169

grindylow beküldte:
Van két szoba, az egyikben három kapcsoló, a másikban három lámpa. Nem látsz át a kapcsolós szobából a lámpásba, mert ajtó van közöttük. Minden kapcsoló egy-egy lámpát működtet a másik szobában. Egyszer mehetsz át megnézni, hogy melyik lámpa ég éppen. Rá kell jönnöd, hogy melyik kapcsoló melyik lámpát működteti. Hogyan csinálod?


De kellemes ez a találós kérdés, Grin!

Hirtelen két megoldás jutott eszembe.

1. Azt nem mondtad, hogy más sem mehet át az ajtón, tehát megkérek valakit, hogy nézze meg helyettem, melyik lámpa kapcsolódik fel.

2. Azt írja, nem látok át, mert ajtó van köztük, de azt nem írja, hogy nem nyithatom ki az ajtót, csak hogy egyszer mehetek át. Tehát először kinyitom az ajtót, utána kipróbálom a kapcsolókat, ha nem látok rá a lámpákra, akkor az ajtóhoz megyek oda, nem lépem át, csak átnézek, melyik lámpa van felkapcsolva.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Elmés kérdések 8 éve 9 hónapja #53170

Hello!

Szerintem fel kell kapcsolni egy tetszőleges kapcsolót először, aztán várni kellene kábé 5-10 percet, amíg a másik szobában felforrósodik a lámpa. Ezt a kapcsolót lekapcsolom, majd felkapcsolok egy másikat. Ekkor átmegyek a másik szobába, ahol a lámpák vannak. Ott amelyik lámpa meleg, az volt az első kapcsolóhoz tartozó, és amelyik éppen ég, az a második kapcsolóhoz tartozik, a harmadik meg hát kizárásos alapon... Talán...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Elmés kérdések 8 éve 9 hónapja #53171

egyszer megyek át, de nyitva hagyom az ajtót! B)
( a megoldás ingyé volt...)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Elmés kérdések 8 éve 9 hónapja #53182

A vádlottat a bíró úgy ítéli el, hogy saját kezébe adja a szabadulás útját. Két ajtó közül választhat, az egyik a börtönbe, a másik pedig a szabad világba vezet. A két ajtó előtt egy-egy őr áll, akiktől egyet kérdezhet. Az őrök egyike mindig igazat mond, a másik mindig hazudik. Mit kérdezzen a vádlott, hogy megtudja melyik a szabadság útja?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Oldal elkészítésének ideje: 0.317 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook