Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1
  • 2

TÉMA: Leszbikus nő és transzszexuális nő kapcsolata?

Leszbikus nő és transzszexuális nő kapcsolata? 7 éve 3 hete #60243

Nincsenek csodák. L meg én tudjuk. Kellenének, de nincsenek.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Leszbikus nő és transzszexuális nő kapcsolata? 7 éve 3 hete #60245

Akkor valószínűleg, fiatal "barátnőd" lesz, a mostani generációt nem érdekli, mi a módi, és előszeretettel megy külföldre is. :S
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Leszbikus nő és transzszexuális nő kapcsolata? 7 éve 3 hete #60247

Nem biztos, hogy ennyiből megtudtál ismerni milyen ember vagyok, én hiszek a csodákba is ,nem vagyok megkeseredve. :S
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: raul

Leszbikus nő és transzszexuális nő kapcsolata? 7 éve 3 hete #60256

viharmadar
... mennyire nem megértők a leszbikus nők az MtoF-ekkel szemben.

6-8-10 éve legalábbis nagyon kétségbejtő volt a helyzet.
..Lehet, hogy ma már érdemes lenne újrapróbálkozni?

...vajon beleférne, hogy a cím netán 2 MtoF-et takarjon? Vagy csak akkor, ha legalább egyikük post-op állapotban van? Netán kizárólag csak akkor, ha mindketten?...

..Számomra már csak azért sem olyan egyszerű ez a kérdés, mert, noha eredetileg azért kerestem fel a fórumot, hogy MtoF irányban visszalépési lehetőségekről kérdezősködjek (pre-op állapotban ez nem is olyan lehetetlen), az ide vezető út egyes részeit végiggondolva sajnos esélyt kell adnom annak a gondolatnak is, hogy a visszalépés gondolatát netán a sikertelenség miatti elkeseredés erősítette meg bennem.
... MtoF-ként is mindig a nők vonzottak.

..De vajon merhetek-e bármilyen (akár GG-, akár MtoF-alapon) még egy esélyt adni magamnak ezen az úton - pontosabban: hogy valakivel ...

Ti mit gondoltok - valóban több lett a "toleránsabb" nő-nő kapcsolat, amibe esetleg egy, vagy mindkét oldalon MtoF is belefér, vagy én látom rosszul?..

És, azt hiszem, fel kell tennem azt a kérdést is: vajon azok, akik az adatlapjukon, MtoF-ként leszbikusnak vallják magukat - nekik mi fér bele? Csak GG-, vagy csak post-op MtoF partner? Vagy pre-op is? Netán több kategória is egyszerre?
[/quote]

Viharmadár, én űgy vélem, hogy a "hogyan gondolkodnak általánosságban a leszbikus nők" adott paraméterekkel bíró doboz létrehozásával, csak rombolod az önbizalmad, hogy nyitni merj, mivel lesz egy előítéleted, hogy nekik előítéleteik vannak. A leszbikus nők, mint olyan, nem egy afféle kategória, mint amikor egy gyártósoron 500-ezer azonos méretű és anyagú csavart gyártanak le, amik csak adott paraméterekkel bíró lukakba akarnak beleilleni. Az emberi lényt nem lehet szigorú állandóságot mutató jellemzőkkel definiálni.

Valószínűségét tekintve szép számú leszbikus nő létezhet, akik csak a genetikailag női test irányában szeretnének, vagy tudnak vonzalmat érezni. Ellenben pl. ismerek olyan, jelenleg magát leszbikusnak valló nőt, aki azelőtt heteroszexuális nőként élt, és férfiak iránt vonzódott. Tehát az orientáció is lehet egy fluktuálni képes létező, mely teljesen egyénfüggő, skatulyát pedig épp ezért sem előnyös létrehozni.

Ha ebből a szemszögből tekinted a helyzeted, egyáltalán nem zárható ki, hogy egy pre- op mtof is felkeltheti, egy magát leszbikusnak valló nő érdeklődését.
Próbálkozni mindig érdemes, ne add fel.

A visszalépés gondolatát a sikertelenség miatti elkeseredés erősítette meg benned? Tény, hogy egy heteroszexuális nő-férfi kapcsolat kialakulásának esélye a legnagyobb, de vajon a férfi identitásodban újra létezve mi lenne a NŐvel, aki most vagy?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Leszbikus nő és transzszexuális nő kapcsolata? 7 éve 3 hete #60258

viharmadar beküldte:
Egen, ezt én is sejtem (bár csodák történhetnek ugyan, de a legutóbbiról is valamikor a középkorban hallottam, hogy megtörtént)... de (s nem tudom, ki, mit gondol erről; részemről a MtoF-ek is vannak olyan vonzók, mint a GG-k) legalább ennyire érdekel, hogy vajh' az MtoF leszbik hogyan fognak vélekedni ebben a kérdésben?

Egy csomó adatlapot végigpörgettem, kíváncsiságból (elsősorban azt mérlegelve, van-e egyáltalán értelme ezen az alapon egy keresgélésnek). Egyáltalán, lesz, aki felvállalja - legalább a gondolatról való agyalást, vagy csak lapítanak majd tovább csendben?

Végül is, ha komolyan gondolják, előbb-utóbb ebbe a részébe is bele kell kezdeniük.

Ebből a hozzászólásból mindenki vonja le a konzekvenciát... *Iszik*

Bár lehet, hogy nem én vagyok ebben az authoritás, főleg a nők, a femininitás vonz annak ellenére, hogy MtF vagyok. És nem azért, mert fiatal. MtFként az ember lánya átértékeli, hogy mi az, hogy "nő", mi az, hogy "férfi", és haljamos ezekre a kategóriákra inkább lelki, mint fizikai tulajdonságként tekinteni. Ha én nőnek merem magam nevezni, akkor erre minden MtF-nek joga van, és én minden MtF-et nőként fogok kezelni.

Ugyanakkor azt is megértem, hogy a leszbikus közösségnek bizonyos fenntartásai vannak a MtF-ekkel (különösképpen a pre-op és a non-op lányokkal) szemben. Ahhoz képest, hogy kimondjuk, hogy egy MtF lelkileg nem különbözik egy cisznemű nőtől (mivel erre épül a diagnózis, hogy a pszichiáternek azt kellene bizonyítania, hogy ffi testbe női lélek - vagy fordítva van zárva), egy MtF-et igenis más ingerek érnek élete során, mint egy cisznemű nőt, és mindig meg fog látszani a különbség, akár testileg, akár lelkileg egy cisz nő és egy transz nő között. Ez a különbség általában egy hosszan tartó párkapcsolatnál, ahogy két ember mélyebben megismeri egymást, és összecsiszolódik, kijön.

Egy leszbikus nő a többi nőhöz vonzódik. Ahogy kijönnek a különbségek egy transz nő, és egy cisz nő között, az konfliktust okozhat közte és a párja között. A konfliktus forrása itt általában az, hogy az MtF-ek túl tudják lépni azt a határt, ameddig a párjuk valakire "nő"-ként, így vonzalommal tud tekinteni. Ez egy pre-op MtF esetén egyértelmű. Egy (jól sikerült) post-op MtF esetén viszont minden a lelkieken múlik.

Egy leszbikus nő testileg, lelkileg másra vágyik, mint amire egy hetero nő, azonban sajnos vannak olyan transz nők, akik ezt nem értik meg, és a kapcsolatot egy hetero férfi szemszögéből közelítik meg.

Bocsássatok meg, kérlek, ha nem voltam érthető, megpróbáltam finoman fogalmazni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1
  • 2

Oldal elkészítésének ideje: 0.194 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook