Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: A meleg srácok jobban tudják

A meleg srácok jobban tudják 14 éve 2 hónapja #13647

  • Necc
  • Necc profilkép
A meleg srácok jobban tudják
Stílustanácsok férfiaknak
Nők Lapja Cafe, 2010. 01. 07. - Zoli

A divat, a lakberendezés, a főzés és a szépségápolás, no meg a társasági élet: mindez valahogy sokkal jobban fekszik a melegeknek. Mivel azonban nem irigyek, a heterókkal is megosztják a titkot.


A The Queer Eye for the Straight Guy (korábban a Viasat3-on Melegítő, most a Zone Clubon Stílustanácsok férfiaknak címmel vetítik) sok szempontból hasznos és kiváló műsor. Pedig az alapkoncepció nem is olyan bonyolult: végy öt vállaltan meleg, stílusos fickót, és szabadítsd rá őket egy, külsejét, életvitelét és környezetét tekintve egyaránt kihívásokkal küszködő heteró férfira. Szánjatok rá időt, pénzt és fáradságot, hogy kikupálják az alanyt, és rögzítsd mindezt egy feszesen vágott, humorral és ízléssel készült reality keretében.

A Melegítő pont erről szól. A Csodálatos Ötöst egy igazi heterovészhelyzethez riasztják, városi terepjárójuk (a képzeletbeli pink villogóval) mindig egy olyan pasi háza előtt fékez, aki borzasztó ruhákban jár, unalmas vagy szemét kajákat eszik, kaotikus bútorok közt él, a fürdőszobaszekrényében pedig ezerszer használt, eldobható borotvákon és a beleragadt szőrszálaktól gusztustalan szappanon kívül legfeljebb pár csótányt találni. Ekkor jönnek a melegek!

A Melegítő csapata
A más műsorokban (pl. Meztelenül is szép vagyok) is sikerrel domborító Carson Kressley mint híres stylist új ruhatárat állít össze a heteró férfinak. Kidobálja a kinyúlt pulcsikat és a hawaii ingeket, és a 21. századba költözteti a gardróbot. Megelőlegezve az egyik fontos konklúziót: nem, nem rózsaszín tüllre vagy szegecses bőrgatyára cseréli őket. Épp az a műsor egyik legfontosabb jellemzője, hogy a melegekkel kapcsolatos negatív prekoncepciókat saját pályán veri meg: a pocakos zsidó apuka ugyanúgy a saját stílusához illeszkedő ruhatárat kap, mint a tévés műsorvezető vagy a festékfoltos modern művész.

Miközben a delikvens Carsonnal a butikokat járja, Thom Filicia „Dizájndoktor” lakberendező is akcióba lép: ízléssel átalakítja a lakást. Csodálatos új bútorok, burkolatok és kiegészítők kerülnek be a korábban béna belső térbe, stílusos nappali, romantikus hálószoba, jól felszerelt konyha kerül ki a keze alól. Az utóbbi helyiségben pedig már át is adja a terepet Ted Allennek, aki kiváló szakács, és az ő dolga pár egyszerű konyhai fogást, illetve az adott műsort lezáró eseményre (leánykérés, kiállítás megnyitója, szülők fogadása) készítendő ételt megtanítani a heterónak.

A meleg srácok jobban tudják
Akire azonban még vár egy alapos szépségápolási kiképzés is. Kyan Douglas kezei alatt új frizurája lesz, megtanulja, hogy mit tegyen a bőrével, és kap egy szakajtónyi modern szépségápolási terméket. Végül pedig Jai Rodriguez okítja ki, miként viselkedjen, mire figyeljen, amikor sor kerül a „Nagy Eseményre”, azaz randira, eljegyzésre vagy dumaszínházas fellépésre. Mindenki le is ellenőrzi, hogy a heteró mit kezd a tanácsokkal: az esemény napján kamera követi fickót, és a borotválkozástól a főzésen át a randi megszervezéséig kommentálják „tanítványuk” működését a meleg szakértők. Végül a néző is kap pár gyors tanácsot, minden guru pár másodpercben megoszt valami okosat velünk a saját szakterületéről.

Mitől jó ez a műsor? Ha szakmai szemmel nézzük, akkor egy kiváló minőségű zsánerdarab, ahol az „átalakítós” műsorok legjobb arcát, legszebb pillanatait sikerül bemutatni. Kiváló casting, pörgős, de követhető műsormenet, képernyőbarát szerkezet, kellő arányú spontaneitás és tervezettség keveréke. A műsornak egészen finom humora van, és nem mellesleg tényleg jobbá teszik egy ember és rajta keresztül a családja, szerettei, barátai életét is.

A meleg srácok jobban tudják
Ugyanakkor ne tagadjuk le azt sem, hogy ugyanez a műsor egy nagy, szivárványszín felkiáltójel az esélyegyenlőség, a melegek elfogadása érdekében. Nem agresszíven, sőt a legjobb szándékú segítséget nyújtva mutatja be a melegeket, és töri darabokra vagy fordítja pozitívba az előítéleteket. És bár a Nők Lapja Cafe olvasói elég okosak ahhoz, hogy ezt maguktól is tudják, de akkor is fontos leírni: soha egyetlen heteróra sem „hajtanak rá”, nem akarják „meggyőzni”, a „sötét oldalra csábítani”. Ahogy én sem ugrom rá minden nőneműre automatikusan, saját heteroszexualitásomtól „hajtva”. Meggyőződésem, hogy ez a produkció önmagában többet tesz az elfogadásért, mint megannyi jogszabály vagy kötelező oktatás. És ha már itt tartunk: ha lehet egy ilyen műsort csinálni a melegekről, akkor igenis történelmi bűn a magyar romákról kialakított képet Joshi és Mónika verekedő, fogatlan vendégeire hagyni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: A meleg srácok jobban tudják 14 éve 2 hónapja #13648

  • spongyabob
  • spongyabob profilkép
A Melegítőt én néztem amikor adták. B)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: A meleg srácok jobban tudják 14 éve 2 hónapja #13657

  • sushiflower
  • sushiflower profilkép
Necc írta::
A meleg srácok jobban tudják...A divat, a lakberendezés, a főzés és a szépségápolás, no meg a társasági élet: mindez valahogy sokkal jobban fekszik a melegeknek.
Na ezt mindenkor aláírom és tanúsítom! :-) Persze mint mindig itt is vannak kivételek, már találkoztam olyan hetero fickóval, akiről meg mertem volna esküdni, hogy csak meleg lehet annyira vágja a dolgokat, de mégsem...metroszexuális volt az illető! :)
A The Queer Eye for the Straight Guy (korábban a Viasat3-on Melegítő, most a Zone Clubon Stílustanácsok férfiaknak címmel vetítik) sok szempontból hasznos és kiváló műsor. Pedig az alapkoncepció nem is olyan bonyolult: végy öt vállaltan meleg, stílusos fickót, és szabadítsd rá őket egy, külsejét, életvitelét és környezetét tekintve egyaránt kihívásokkal küszködő heteró férfira.
Huh! Mikor, hol pontosan? Illetve csak mikor, mert a hol már itt szerepel...van nekem Zone Club-om? :think:
...mindig egy olyan pasi háza előtt fékez, aki borzasztó ruhákban jár, unalmas vagy szemét kajákat eszik, kaotikus bútorok közt él, a fürdőszobaszekrényében pedig ezerszer használt, eldobható borotvákon és a beleragadt szőrszálaktól gusztustalan szappanon kívül legfeljebb pár csótányt találni.
Jah, jellemző! :side:
...a pocakos zsidó apuka ugyanúgy a saját stílusához illeszkedő ruhatárat kap, mint a tévés műsorvezető vagy a festékfoltos modern művész.
Isteni!!! :up:
...Csodálatos új bútorok, burkolatok és kiegészítők kerülnek be a korábban béna belső térbe, stílusos nappali, romantikus hálószoba, jól felszerelt konyha kerül ki a keze alól.
Nálam nincs túl sok bénaság szerintem, de gyertek légyszi hozzám is!!! :y32b4:
Akire azonban még vár egy alapos szépségápolási kiképzés is. Kyan Douglas kezei alatt új frizurája lesz, megtanulja, hogy mit tegyen a bőrével, és kap egy szakajtónyi modern szépségápolási terméket.
Áh, erről a Fiúk a klubból című soriban Emmett jut eszembe, mikor elment a tévéhez "A meleg pasi"-nak és tanácsokat adott bénácska heteróknak, mit vegyenek fel, hogyan hordják a hajukat meg a szemöldöküket, haláli volt! :side:
Mindenki le is ellenőrzi, hogy a heteró mit kezd a tanácsokkal: az esemény napján kamera követi fickót, és a borotválkozástól a főzésen át a randi megszervezéséig kommentálják „tanítványuk” működését a meleg szakértők.
Na erre vagyok igazán kíváncsi! :lol:
...tényleg jobbá teszik egy ember és rajta keresztül a családja, szerettei, barátai életét is...
Az én életemet mindenképpen jobbá teszik a meleg barátaim, csodás fickók! :kiss: Bár nem panaszkodom például öltözködés terén, de ha a barátomat megkérdezem, mindig ad(mond) valami pluszt, amitől még jobb lesz, amit én kitaláltam... B)
Ugyanakkor ne tagadjuk le azt sem, hogy ugyanez a műsor egy nagy, szivárványszín felkiáltójel az esélyegyenlőség, a melegek elfogadása érdekében. Nem agresszíven, sőt a legjobb szándékú segítséget nyújtva mutatja be a melegeket, és töri darabokra vagy fordítja pozitívba az előítéleteket.
Szuper jó dolog, ebben és minden hasonló kezdeményezésben sok fantáziát, lehetőséget és reményt látok!
És bár a Nők Lapja Cafe olvasói elég okosak ahhoz, hogy ezt maguktól is tudják, de akkor is fontos leírni: soha egyetlen heteróra sem „hajtanak rá”, nem akarják „meggyőzni”, a „sötét oldalra csábítani”. Ahogy én sem ugrom rá minden nőneműre automatikusan, saját heteroszexualitásomtól „hajtva”.

Na igen...hányszor hallottam ezt a mondatot még nők(!) szájából is, hogy: "engem nem zavar, ha valaki meleg, csak tőlem ne akarjon semmit!" Pff...no comment.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.183 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook