Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát

Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32046

  • Necc
  • Necc profilkép
Tudjátok, azon filózom, hogy a spanyolokról sem mondható el, (mint az angolokról igen), miszerint 400 éve nyírják a pázsitot saját kis házaik előtt... Nem éltek sokkal többet demokráciában mint mi, magyarok, hót konzervatív, feudális, mély merev katolicizmus volt náluk a rendszerek alapja évszázadokig.1931 és 1936 között volt csak náluk köztársaság, aztán jött a 40 éves Franco-diktatúra. És mégis, mennyivel elfogadóbbak a melegekkel, és más szexuális mássággal élőkkel náluk, ők pedig mennyire öntudatosabbak...
Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát Spanyolországban
atv.hu, 2010.11.09. - Korvin Tibor

Viharosra sikeredett XVI. Benedek spanyolországi látogatása. Az Írország mellett leginkább katolikusnak tartott európai államban heves és többször kifejezetten provokatív tiltakozások fogadták a pápát, aki szintén éles szavakkal bírálta a spanyol társadalmi jelenségeket.

Szombaton a miniszterelnök helyett Fülöp koronaherceg és hitvese, Letizia fogadta a pápát a világ egyik leglátogatottabb zarándokvárosában, Santiago de Compostelában. A baloldali José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő azonban csupán vasárnap, a pápa elutazása előtt találkozott az egyházfővel egy rövid időre.

Egyházellenes légkör

A visszafogott fogadtatásnak természetesen megvannak az előzményei, ugyanis a pápa többek között a Spanyolországba tartó repülőúton is bírálta a Zapatero-kormány politikáját, azt állítva, hogy az országban igen erős egyházellenes folyamatok zajlanak. Szerinte a Spanyolországban uralkodó légkör hasonlít a harmincas években tapasztalthoz. (Akkoriban a polgárháború idején több mint négyezer papot és apácát gyilkoltak meg az egyházellenes erők, majd a polgárháború után kialakult a Franco diktatúra.) A kijelentésen a spanyol kormány ugyan meglepődött, de nem kommentálta. Egy névtelenséget kérő kormányzati forrás annyit nyilatkozott az ügy kapcsán, hogy a kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a pápa látogatása sikeres legyen.

Egyre kevesebb aktív hívő

A pápa kijelentéseivel összhangban valóban megfigyelhető a spanyol társadalom „elvilágiasodása”. Bár a spanyolok 74 százaléka továbbra is katolikusnak vallja magát, a templomok látogatottsága régóta csökkenő tendenciát mutat. A Zapatero vezette szocialista kormány évek alatt olyan szociális reformokat vezetett be, amelyek élesen szemben állnak a katolikus egyház tanításaival. A spanyol törvényhozás 2005-ben fogadta el a törvényt, amely legalizálja az egyneműek házasságát. 2010-ben az abortuszra jogosultak körét szélesítették ki (az első 14 hétben az anya megkötés nélkül elvetetheti a magzatot), valamint leegyszerűsítették a válás procedúráját is. Ezek a lépések érthető módon kiváltották a Vatikán éles tiltakozását.

A pápa felszólított

XVI. Benedek pápa ezúttal közvetlenül szólította fel a híveket Santiago de Compostelában, hogy „erősítsék meg a kereszténység gyökereit” az országban: „Felszólítom Spanyolországot és Európát, hogy az ember igaz hitére alapozva építse a jelent, és tervezze a jövőt, és ne csak az emberek anyagi jólétéért legyenek felelősek, hanem erkölcsi, szellemi és vallási szükségleteinek kielégítéséért is.”

Ezek mellett erélyesen kiállt a hagyományos családmodell és az abortusz ellen is. Közvetlenül bírálta a melegek házasságkötésének engedélyezését és a könnyített válást. A melegházassággal kapcsolatban ismét elmondta, hogy „a családnak egy férfi és egy nő feloldhatatlan szerelmén kell alapulnia, és ezt a kormánynak támogatnia kellene”. A pápa azt is bejelentette, hogy egy új vatikáni intézményt hoz létre azzal a céllal, hogy felvegye a küzdelmet az elvilágiasodás világméretű tendenciájával szemben.

Gyalázkodtak, csókolóztak

XVI. Benedek látogatását nem csak a kormány fogadta vegyes gesztusokkal. Az egyházfőnek több száz egyházellenes, illetve meleg tüntető mellett kellett elhaladnia, amikor a templomba igyekezett szentmisét tartani. A katolikus egyházat, és magát a pápát is elítélő homoszexuális tüntetők úgy tiltakoztak a látogatás ellen, hogy a pápa jelenlétében csókolóztak partnereikkel, valamint gyalázkodó kifejezéseket kiáltoztak. Andreu Martinez meleg tiltakozó a helyszínen azt nyilatkozta, hogy szerinte „a katolikus egyház idejétmúlt és homofób”.

Az öt éve hivatalban lévő egyházvezető már másodszor járt Spanyolországban, és a tervek szerint jövőre is visszatér, ami minden bizonnyal azt jelzi, hogy a Vatikánnak különösen fontos, hogy a spanyol katolikus egyház erős legyen.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32048

  • Dahlia
  • Dahlia profilkép
Jól nevelt Úriember nem csókolózik nyilvánosan az utcán semmilyen körülmények között, függetlenül a szexuális irányultságától és nemi identitásától.
Elképesztő az a neveletlenség és viselkedni nem tudás, ami jellemzi manapság az embereket, és amiről sajnos egyre többen tesznek tanúbizonyságot.

Attól félek, hogy ez a megmozdulás is csak negatív színben fogja feltűntetni a melegeket a többségi társadalom előtt.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32049

  • MinnieBoy
  • MinnieBoy profilkép
És heterók se csókolózzanak az utcán? Mert ismerek olyat aki szerint ők se.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32050

  • Dahlia
  • Dahlia profilkép
MinnieBoy írta::
És heterók se csókolózzanak az utcán? Mert ismerek olyat aki szerint ők se.

Nyilvánvalóan heterók se, ez csak jólneveltség kérdése, semmi egyébb ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32051

  • MinnieBoy
  • MinnieBoy profilkép
Vágom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32056

  • Necc
  • Necc profilkép
Dahlia írta::
Jól nevelt Úriember nem csókolózik nyilvánosan az utcán semmilyen körülmények között...
Jól nevelt ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚriember... az milyen? Milyen normák szerint jól nevelt valaki!? És milyen a jól nevelt ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚrihölgy!? Ha meleg, ha nem, ha ts, ha nem...

Amúgy meg egyértelműen protest csókok csattantak el, egy tiltakozó akció keretében ez talán más megítélés alá esik, nem az illemtan hatókörébe tartozik az eset.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32061

  • Farma
  • Farma profilkép
Aham. Ez megint egy újabb kérdést vetett fel.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32084

  • Linda
  • Linda profilkép
Héééééé, ez milyen csemege téma nekem:)

Egyrészt, annyira, de annyira herótom van ettől a hozzáállástól… egy olyan társadalmi rendszer, amelynek az (lenne) a feladata, hogy elősegítse, hogy minél többen éljenek minél jobban, emberibben, a mai napig vagy nem képes eljutni egy olyan szintű megújulásig, amellyel ezt a célt minél jobban valóban meg tudná valósítani, vagy pedig szándékosan tesz így (igazából ez a rosszabb eset), sötét érdekek által vezérelve.

Ideje lenne már egy kicsit „feltöltögetni az új verziókat” az elméleti alapokba, amelyek azokat a feltárt természeti törvényeket is tartalmazzák, amelyekről még mit sem tudtak akkor, amikor a legutolsó ilyen „frissítés” megtörtént. (Pl., hogy a homoszexuális ember nem a Gonosz megnyilvánulása, hanem biológiai szükségszerűség; vagy pedig, hogy a „menjetek és sokasodjatok” csak addig fenntartható, amíg az élettér paraméterei lehetővé teszik).

Attól még, hogy egy természeti törvényt kellő erővel ordítva tagadnak, nem fog elkezdeni úgy viselni, amit ordítanak róla – ha nem hiszik, próbálják ki pl. a gravitációval:)

Másrészt meg, az a kettős mérce… nekem lehet, mert csak; neked meg nem lehet, mert én azt mondom (, hogy: mert csak). (Jah, itt jön be az értékrend kialakításának, illetve a milyenségéből következő problémák felelőssége a társadalomban jelen levő, azt irányítani képes erők részéről – a „neveltetés” józansága, ugyebár.).

Mit szólna Őálszentsége, ha egy másik látogatása során megállítanák az adott ország határánál, mondván, hogy a szeme színe miatt pl. az ifjúság jövőjére veszélyesnek ítélik a megjelenését??

Farma: elő azzal a kérdéssel!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32085

  • Linda
  • Linda profilkép
(Én azt gyanítom, ez a "provokáció" épp hogy olyan, mint egyfajta immunvédekezés - az emberi butaság mint fertőzés terjedése ellen).
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32088

  • Dahlia
  • Dahlia profilkép
Kedves Necc, ha valaki magától nem tudja, mi az hogy jólnevelt, mi az a jólneveltség, én nem fogom senkinek elmagyarázni.

Egyébbként nagyon nem örülök annak, hogy épp az ilyen "protest" viselkedésű emberek magatartása miatt tartanak engem is többek közt deviánsnak, és ítélnek meg, és el.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32097

  • Necc
  • Necc profilkép
Dahlia írta: Kedves Necc, ha valaki magától nem tudja, mi az hogy jólnevelt, mi az a jólneveltség, én nem fogom senkinek elmagyarázni.
Semmi baj, kedves, annyian próbálják ma nekem elmagyarázni ebben a mi mária-országunkban, hogy hogyan viselkedjem jól, annyian jelentik ki, hogy majd jól átnevelnek, s ha nem megy, esetleg földbe döngölnek... Ááá, minek arra a kis időre, amíg úgyis odaérek!? :y32b4:
Dahlia írta: Egyébbként nagyon nem örülök annak, hogy épp az ilyen "protest" viselkedésű emberek magatartása miatt tartanak engem is többek közt deviánsnak, és ítélnek meg, és el.
Hát, azt hiszem, Dahlia, nem így van. Hogy furcsán néznek rád, vagy éppen gyűlölködve beszélnek rólad, a valódról, azt annak köszönheted, hogy jól belenevelték az emberekbe mindazokat a történelem során tévesnek bizonyult elveket, nézeteket, amelyeket az testesít meg magában, aki ellen a spanyol aktivisták protestáltak. Sok jólnevelt ember... gondolod, hogy nyakad behúzva meglapulhatsz köztük észrevétlen!?

N.b. Azt írod az adatlapodon, Dahlia: "Szeretem a végtelen, megalkuvás nélküli szabadságot." No, ebben egyetértünk. Csak én József Attilával pendülök egy húron, aki így rangsorolt: "Ahol a szabadság a rend, mindig érzem a végtelent." A szabadság a rend - és nem fordítva, különösen, ha a rend tagadja a szabadságomat...:ermm:
Linda írta: Ideje lenne már egy kicsit „feltöltögetni az új verziókat” az elméleti alapokba, amelyek azokat a feltárt természeti törvényeket is tartalmazzák, amelyekről még mit sem tudtak akkor, amikor a legutolsó ilyen „frissítés” megtörtént... (Én azt gyanítom, ez a "provokáció" épp hogy olyan, mint egyfajta immunvédekezés - az emberi butaság mint fertőzés terjedése ellen).
Linda! :kiss: :up:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32111

  • Dahlia
  • Dahlia profilkép
Valóban, kedves Necc, szeretem a szabadságot, és érzésem szerint sosem alkudtam meg. A "jólneveltség" sem meglapulást vagy megalkuvást akar jelenteni az én olvasatomban, hanem sokkal inkább ízlést, igényességet.
Valahogy, ezzel a demonstrációval is úgy vagyok, mint a melegfelvonulással, aminek politikai, jogi célkitűzéseivel teljes mértékben egyet értek, viszont annak hedonista, exhibicionista jellegét igen is kifogásolom.

Bár, lehet, hogy csak az én ízlésem kényes, de ha a mai világ közönségességére, harsány igénytelenségére, "elbunkósodására" gondolok, akkor igen, kényes, és ezt vállalom! :)

Végezetül hagy idézzek én is József Attilától, akit szintén messzemenően imádok:

"Óh hittem volna inkább, hogy van Isten,
mint hogy van énnálam különb"

/Töredékek, 1936/
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32118

  • grindylow
  • grindylow profilkép
Ha egyik oldalon (pápa) meglenne az elfogadás, a másik oldalon (meleg tüntetők) meg az a tudat, hogy elfogadják, akkor kevesebb vita volna a provokációról.
Akkor két fiú csókja egyszerűen arról szólna, hogy szeretik egymást, és nem arról, na most smárolj le, hadd nézze a pápa. :huh:
Így egyik oldal sem kelt szimpátiát a saját irányában.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32141

  • Linda
  • Linda profilkép
Dahlia: Noha alapvetően egyetértünk (szerintem sem volt jó ötlet jogszerzési céllal szélsőséges dolgokat művelni a felvonulásokon), azért különbséget érzek a rózsaszín bibliára rejszoló megveszekedett és egy szimpla csók között.

Természetesen, akit adott módon (egyes nézőpontok szerint: jól) neveltek, annak a csók láttán is egyből az akasztófa képe rémlene fel, ahol ezek a mocskosok szabadon fogadhatnák a halál csókját.

Hasonlóképpen, ki vetette el jobban a sulykot: a tüntető csókolózók, vagy a másság kiirtására (is) haláltáborokat létrehozó és üzemeltető „jó” keresztények (főleg, ha meggondoljuk, mi a kereszténység vezérelve: Szeresd felebarátodat!) ?

Alapvető dolgokat kellene itt is kimondani felelős vezetők részéről, és időt adni a világnak, amíg változik. De ez egyéb érdekekkel nem kompatibilis tett lenne.

Mindezek alapján egy újabb lehetséges értelmezés a tüntetők szemszögéből:

- Mi átlátunk az álszenteskedéseden. Most te is láss valamit cserébe.

Grindylow: Milyen gesztust tegyenek a tüntetők, ami nem ad elég erős indokot a szélsőséges ellenlépésre, de elég erőteljes, hogy a népet gondolkodásra késztessem? (Amikor a másik oldalon a „ne is létezzetek!” a kívánalom)?

Necc: :blush:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 13 éve 4 hónapja #32152

  • Dahlia
  • Dahlia profilkép
Akik a haláltáborokat építették, sosem voltak keresztények, a nácizmus ugyanis ugyan úgy elítélte a kereszténységet, mint a kommunizmus.
Az már más kérdés, hogy a Horthy rendszer bigott és vaskalapos keresztény kurzusa, akiket a mai szélsőjobb elődjének és példaképének tekint, örömmel segédkezett e haláltáborok létrehozásában. Viszont őket magával a kereszténységgel, ill annak ősi szellemiségével azonosítani szerintem nem szerencsés.
A világ változik, a Tradíció pedig, a világ változásaihoz igazodva mindig új formákban nyilvánul meg. Ha a Katolikus Egyház valóban magában hordja az ősi Tradíciót, a mai világ igényeinek megfelelő formában lesz kénytelen azt felmutatni, szakítva a bigott, idejétmúlt formákkal. Ha nem így lesz, az csak arra bizonyíték, hogy az Egyház halott.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 12 éve 11 hónapja #34739

  • Farma
  • Farma profilkép
Nagy a csend most az öreg körül. :gossip:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 12 éve 11 hónapja #34752

  • deedee
  • deedee profilkép
Farma írta::
Nagy a csend most az öreg körül. :gossip:

Biztos pihenőidőszaka van. :D Már nyugdíjaskorú egyébként is. :pinch:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 12 éve 11 hónapja #34758

  • Necc
  • Necc profilkép
Farma írta::
Nagy a csend most az öreg körül. :gossip:
Jobb is... :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 12 éve 11 hónapja #34806

  • veste
  • veste profilkép
Reméljük van jobb dolga, mint a melegeket szekírozni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Homoszexuális provokátorok fogadták a pápát 12 éve 11 hónapja #34816

  • caleb
  • caleb profilkép
Bizony nem bánjuk :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.270 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook