Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: feminista kultúrkör

feminista kultúrkör 12 éve 2 hónapja #39409

  • Kurt
  • Kurt profilkép
Wow micsoda témákról maradok itt le!

Íme egy friss írás Borgos Anna tollából!

www.c3.hu/scripta/lettre/lettre62/borgos.htm
A címben felvetett téma két kérdéskört is magában foglal. Az egyik: Milyen módon jelent meg a nő, a nőiség a klasszikus pszichoanalitikus elméletekben? A másik: Milyen helyet alakítottak ki maguknak a szakma intézményesülésének kezdeti időszakában a nők mint gyakorló pszichoanalitikusok? A két kérdés látszólag akár független is lehet egymástól, azonban gyümölcsöző lehet figyelembe venni a köztük lévő kapcsolatot, ellentmondást, feszültséget.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: feminista kultúrkör 12 éve 2 hónapja #39433

Ez nekem már magasröptű.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: feminista kultúrkör 12 éve 2 hónapja #39992

  • vasszűz
  • vasszűz profilkép
Mi köze egymáshoz a feminista és a meleg mozgalomnak?
Beszélgetés a Teréz Klubban

A Teréz Klubban az LMBT és a feminista emberek érdeklődésére számot tartó témákat vitatunk meg havi rendszerességgel.

Hely és idő:
2012. február 3. 19:00, érkezés 18:30-tól
1067 Budapest, teréz krt. 7. Fsz/1. 12-es kapucsengő

Térkép: g.co/maps/hw5wm

Hozzájárulás költségekhez:500 Ft

Témák:
Milyen közös pontjai lehetnek a feminista- és a meleg mozgalomnak?
Van-e hasonlóság a meleg mozgalom és a feminista mozgalom emberi jogi céljai között?
Van-e ellentét a feminista és a meleg mozgalom programja között?
Van-e közös alapja a szexizmusnak és a homofóbiának?

A beszélgetést vezeti:
Szabó Gabriella, segítő, NANE Egyesület, nane.hu
Kuszing Gábor, pszichológus, kuszinggabor.hu

Kapcsolat:
Kuszing Gábor
36-1-7810794
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

A Teréz Klub programjairól a következő címen értesülhet: terezklub.blog.hu/
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: feminista kultúrkör 11 éve 9 hónapja #43882

  • Anders
  • Anders profilkép
Úgy általában semmi, de semmi. Egyébként meg én melegen ajánlanám ezt a magyar nyelvű cikket ebben a témakörben:
www.ferfihang.hu/2012/01/08/gender-ideol...iak-nezopontjabol/

A feministák szövetségeseket keresnek a férfigyűlöletükhöz. Ehhez alkalmas alanynak látszanak melegek és a transz-szexuálisok. Ráadásul ők jók lesznek ágyútölteléknek is. Miközben megvezetve, bőszen támogatják a feministák által rájuk magyarázott gender-ideológiát, végül majd ők lesznek a társadalom szemében a bűnbakok azért, ami valójában a társadalomellenes feminizmus bűne...

A gender-ideológia széles terjesztésére irányuló próbálkozások nem a másság támogatásáról szólnak, hiszen pár százaléknyi ember kedvéért (bármennyire is fájó dolog ez) nem lehet új nevelési és társadalmi irányelveket bevezetni. Fontos még tudni, hogy a modern feminizmus nem a másságról szól, hanem a nőket jogtalan előnyökhöz akarja juttatni. "A feminizmus már megvalósította céljait. Ma csak megkülönböztető, gyűlöletkeltő ideológia."

Szóval jobb lenne nyitott szemmel járni, és nem tűrni, hogy eszközt és bűnbakot csináljanak a feministák a melegekből.

Úgy általában a lap feminizmus-antifeminizmus rovatának a cikkeit is ajánlanám figyelmetekbe:
www.ferfihang.hu/category/feminizmus-antifeminizmus
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: feminista kultúrkör 11 éve 9 hónapja #43883

  • Anders
  • Anders profilkép
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: feminista kultúrkör 11 éve 9 hónapja #44467

  • amazon
  • amazon profilkép
A 12 legjobb feminista idézet


"Ha a nők depressziósak, esznek vagy elmennek vásárolni. Ha a férfiak depressziósak, megtámadnak egy másik országot.”

"Az ideális férj az, aki nem iszik, nem dohányzik, nem veszekszik és nem létezik.”

"Három jelzőt használhatsz a férfiakkal kapcsolatban: erős, kedves, szerető. Ez nem azt jelenti, hogy igazak, csak azt, hogy "használhatod”.

"A legtöbb férfiról - akiről azt gondolod, hogy jó férj lenne - kiderül, hogy már az”

"A nő férfi nélkül mint a hal bicikli nélkül...”

"A probléma az, hogy Isten agyat és péniszt is adott a férfinak, és hozzá annyi vért, hogy egyszerre csak az egyik működhessen”

"Hogy hívják a megbilincselt férfit? Megbízható.”

"Férjhez menni olyan, mint amikor megveszel valamit, amit már régóta kinéztél magadnak a kirakatból. Lehet, hogy örülsz neki, amikor hazaviszed, aztán kiderül, hogy nem illik semmihez a lakásban.”

"Rangomon alul házasodtam, mint minden nő...”

"A nőknek kétszer olyan jól kell csinálni mindent, mint a férfiaknak, ahhoz, hogy feleannyi dícséretet kapjanak.”

"Minden férfi egyforma, csak az arcuk más, hogy meg tudd őket különböztetni.”

"Lehet, hogy a tüzet a férfiak találták fel, de arra a nők jöttek rá, hogyan kell játszani vele.”
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: feminista kultúrkör 11 éve 9 hónapja #44474

  • Quaoar
  • Quaoar profilkép
Találtam itt a topikban pár dolgot, amivel nem értek egyet vagy annyira felvontam a szemöldökömet, hogy muszáj írnom róla.

Találtam egy olyat, hogy...
"A feministák szövetségeseket keresnek a férfigyűlöletükhöz. Ehhez alkalmas alanynak látszanak melegek és a transzszexuálisok."

Valóban? Attól függ, milyen feminista szárnyról van szó. Mert van olyan jó barátnőm, aki ízig-vérig feminista, gender-kritikai szemszögből szakdolgozik, nyakig beleássa magát az écriture feminine-be - ugyanakkor a legnagyobb támogatóim egyike, őszinte, nyitott és mindig mellettem állt. És elfogad, ahogy vagyok, egy folyamat közepette is és nem test-orientált. Békés, szelíd, de nőből van, annak tartja magát és ebben él, ezért van.
Ellenben van olyan közösség, aki önmagát feministaként definiálja, de hülyének néz, mondván "el akarom dobni a női testemet" és fájdalmasan bináris elveket vall. És sajnos igazán közeli embereket is ismerek...

Én inkább így osztanám szét a dolgokat:
- férfigyűlölet, tehát nősovinizmus.
- nőgyűlölet, tehát hímsovinizmus.
Ha valakinek az az elve, hogy feljebb kerüljön a másiknál, jogtalanul, ha valaki önmagát helyezi első helyre, önmagát írja le a nagy lázadó, örök és egyetlen tökéletesnek és kizárólagosnak - akkor az soviniszta. Kész. Ennyi. Tök' mindegy, hogy férfi vagy nő. Itt is, ott is akadnak ilyen emberek.

Csapjon nyakon, aki szeretne: változatlanul feministának tartom magam és kitartok amelett, hogy van sex-gender fogalompár és az a gender igenis fontos, hogy jelöljük.
Szerintem nem csak pár százaléknyi emberről beszélünk, hanem jóval többről.
Mindenkinek ajánlom a GenderBread figurát, hamáreccer gender a téma. És nézzétek meg, mi tartozik oda: az agyi tudatod és az önkifejezésed. Mindkettő. Az önkifejezés elég sokrétű dolog. És nem, nem csak pár százaléknyi ember az eltérő, a kisebbség, a többi meg egykutya. A többi vajon ugyanolyan, tökéletes binaritásban, a széleken éldegélő valaki?
Nem hiszem.
Felülök a buszra és már-már sokkoló változatosság.

Mignon-t eszel, buzi-e vagy? Szőrös a lábad, feminista-e vagy? Feminista-e vagy, szőrös-e a lábad?
Nem mellesleg frászt tudok kapni, attól az elvtől, miszerint a feministák attól lettek azzá, hogy csúnyán elbántak velük, megcsalták őket, bla-bla. Ez ugyanaz a duma, mint az "ezé' lettél buzi köcsög!" egyoldalú diskurzus.
Aki sértettségből feminista, az csak sértett, hagyjuk meg annak. Aki sértettségből "húdeférfivagyokbezzegti", az csak sértett, nem több, nem antifeminista, csak hisztis. A hiszti pedig hiszti, férfiak és nők között is - és nem csípem.

Itt van a feminizmus, csá.
Félreértés ne essék, nem vagyok radikális feministák által agymosott férfiszolga vagy bármi hasonló.
DE!
Férfiak is megmozdulhatnának végre, többesben. Nem, nem mások ellenében (ez egy "cuki" emberi szokás, sajnos), hanem valami mellett - önmaguk mellett. Hogy sokféleségükben lehessünk békében.
Aki tapasztalta már, milyen hétvégi apukának lenni; akit arcba röhögtek, mert finom arcvonásai vannak vagy ducibb és hormonkavarodás miatt kicsit nagyobbak, "nőiesek" a mellei; aki igenis elmegy kozmetikushoz kezeltetni a pattanásait (és nem azért, mert "buzis", hanem mert nem akar később hegeket a vakargatás nyomán); akinek beszóltak, amiért nem tud bekalapálni egy szöget a falba, ellenben valami kórusban énekel... stb. - igen, neki, róla szól ez az egész.

Feminizmus... Maszkulinizmus? Vagy nevezzük bárminek. Kellene, hogy legyen. Lenne rá igény, szerintem. Nem tucatnyi, nem kétszáz ember bólintana rá - hanem annál jóval több. Nem vagyok/leszek vátesz, nem fogok számokkal hadakozni, de határozottan ez a véleményem.
Elindulhatna ez a másik oldal is, de nem mások ellenében, hanem önmagáért. Aztán rájönne a két véglet, hogy ugyanazok: az önmagukért való küzdés, ásás, önfelfedezés, az valójában az ember felfedezése.


(Aaazt tudom, hogy annak idején, na meg most is, a radikális feminista csoportok, aktivisták sem túl kedvesek, de ez a kalapácsos igazságosztó-észosztó szájhős sem az - a képen. Nem kívánok részrehajló lenni - egyik eset sem tetszik. Abszolút agresszióellenes vagyok, és ha ránézek a képre, tök azt sugallja ez az egész, hogy férfiként ilyen és ilyen és olyan értékeket kéne - kizárólagosan - magaménak vallanom, pl. az erőt. És ha nem vagyok az? Egyetek meg reggelire! Legyek anti-, valami ellen, mert ez az erő? Ááá, na ez az agymosás. Ugyanígy azt sem tudom elfogadni, ha valaki nősoviniszta dumákat hint, jaj de hülyék a férfiak mind. Rá is szoktam szólni... Volt rá példa.)

---

amazon,
Hááát... lehetek picit morc? Ezeknek... hát, jó részük inkább pasiellenes, mint feminista. Vagy mondhatni, radikális feminista. Persze, értem én az iróniát. Miért ne..? Én is használok egyet-egyet belőle, direkt azért, mert az én számból jó furán hangzik. Csak hát,... nem tudom. Egyik-másik nekem túl erős. (Vagy csak túl békés-türelmes-nyálatag lelkem van, nézzétek el.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: feminista kultúrkör 11 éve 1 hónapja #47858

  • filemon
  • filemon profilkép
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: feminista kultúrkör 11 éve 1 hónapja #47869

  • vasszűz
  • vasszűz profilkép
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Vá: feminista kultúrkör 11 éve 1 hónapja #47876

  • xenia
  • xenia profilkép
Anders beküldte:
(hülye plakát)

Ennyire félnek a magyar férfiak attól, hogy a nők egyenlőséget akarnak?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Vá: feminista kultúrkör 11 éve 1 hónapja #47892

  • reddoor
  • reddoor profilkép
A félelemben nincs semmi szégyen, csak a félelem kimutatásában.
George R. R. Martin
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Vá: feminista kultúrkör 11 éve 1 hónapja #47992

xenia beküldte:
Anders beküldte:
(hülye plakát)

Ennyire félnek a magyar férfiak attól, hogy a nők egyenlőséget akarnak?
Ezek szerint igen. Elég röhejes. Csökken a kiváltság, segítség, gyorsan gyorsan tegyünk valamit, gonosz nők miért nem maradnak a helyükön!?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: feminista kultúrkör 11 éve 1 hónapja #48003

Némileg kapcsolódik, bár Nagy-Britannia:



Nem tudom a férfijog-aktivisták mit pattognak, hogy a nők már elérték az egyenlőséget...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: feminista kultúrkör 11 éve 1 hónapja #48005

MoonEyes beküldte:
Némileg kapcsolódik, bár Nagy-Britannia:



Nem tudom a férfijog-aktivisták mit pattognak, hogy a nők már elérték az egyenlőséget...

A kép ezek szerint nem működik beillesztve: www.facebook.com/photo.php?fbid=38411249...363457&type=1&ref=nf
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: feminista kultúrkör 11 éve 1 hónapja #48024

  • xenia
  • xenia profilkép
MoonEyes beküldte:

A kép ezek szerint nem működik beillesztve: www.facebook.com/photo.php?fbid=38411249...363457&type=1&ref=nf

Es a kommentek, az egyik oldalon a ferfiak akik nem latnak ebben semmi rosszat (vagy jonak is tartjak!), aztan a nok akik ugyanugy gondolkodnak... mi magyarul az "internalised oppression"?

Eszembe jut egy sor egy Robert Frost versbol, "miles to go before I sleep"...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: feminista kultúrkör 11 éve 3 hete #48035

xenia beküldte:
MoonEyes beküldte:

A kép ezek szerint nem működik beillesztve: www.facebook.com/photo.php?fbid=38411249...363457&type=1&ref=nf

Es a kommentek, az egyik oldalon a ferfiak akik nem latnak ebben semmi rosszat (vagy jonak is tartjak!), aztan a nok akik ugyanugy gondolkodnak... mi magyarul az "internalised oppression"?

Eszembe jut egy sor egy Robert Frost versbol, "miles to go before I sleep"...
Az. Ezesetben "internalised misogyny"... Elég szomorú, hogy ilyen is van, bár nem meglepő mivel egy patriarchális, nő-lenéző rendszerben nő fel a legtöbb ember... :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: feminista kultúrkör 11 éve 2 hete #48076

feministdisney.tumblr.com/tagged/chivalry

Annak aki tud angolul itt kialakult egy érdekes élménybeszámoló- és magyarázat-gyűjtemény arról, hogy a lovagiasság miért szexista és hogy miért kényelmetlen és megalázó a nőknek, valamint hogy hogyan tartja fent mind a férfiakban, mind a nőkben a szexista hiedelmeket. (Fordított idősorrendben van, tehát legfelül a legfrissebb.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: feminista kultúrkör 10 éve 11 hónapja #48425

  • vasszűz
  • vasszűz profilkép
A századelő írónői
Csináltam neked egy feminista irodalmi divatot!
Folyt: kulter.hu/2013/04/a-szazadelo-ironoi/
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.256 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook