Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1
  • 2

TÉMA: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról

Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 12 éve 2 hónapja #39384

  • Quaoar
  • Quaoar profilkép
Apropó, engem mindig is érdekelt, hogy bizonyos feminista irányzatok mit gondolnak, hogyan vélekednek a transzszexualitásról, transzszexuálisokról (TS lányokról és srácokról, MTF és FTM is)!
Valaki szakavatott tudna küldeni cikkeket, könycímet, egyéb olvasnivalót, linkeket?

(Ugyanis én feministának tartom magamat. Ezzel párhuzamosan, ugyanakkor nőnek nem, inkább srácnak, bár többnyire semlegesnek. Tudom, hogy férfiak is lehetnek feministák, de szívesen olvasnék végre szakirodalmat erről az egészről, mert már nagyon fúrja az oldalamat...)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 12 éve 2 hónapja #39387

  • Endee721
  • Endee721 profilkép
Bizti másképp állnak a két különböző nemhez.
Elgondolásom szerint a fiúk rosszabbul érintik őket, mert azzal valaki eldobja a női létet.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 12 éve 2 hónapja #39402

  • Astyle
  • Astyle profilkép
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 12 éve 2 hónapja #39435

  • caleb
  • caleb profilkép
Fogalmam nem volt, hogy a transzfeminizmus egy létező fogalom! Pedig angolul elég komoly wikipédiája is van. Magyarul meg nyilván semmi info még. Lehet nálunk nincsenek transzfeministák?

en.wikipedia.org/wiki/Transfeminism
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 12 éve 2 hónapja #39441

  • Barno
  • Barno profilkép
Aki meg nem tud angolul, az így járt. :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 9 hónapja #43879

  • Anders
  • Anders profilkép
Én melegen ajánlanám ezt a magyar nyelvű cikket ebben a témakörben:
http://www.ferfihang.hu/2012/01/08/gender-ideologia-a-meleg-ferfiak-nezopontjabol/

A feministák szövetségeseket keresnek a férfigyűlöletükhöz. Ehhez alkalmas alanynak látszanak melegek és a transz-szexuálisok. Ráadásul ők jók lesznek ágyútölteléknek is. Miközben megvezetve, bőszen támogatják a feministák által rájuk magyarázott gender-ideológiát, végül majd ők lesznek a társadalom szemében a bűnbakok azért, ami valójában a társadalomellenes feminizmus bűne...

A gender-ideológia széles terjesztésére irányuló próbálkozások nem a másság támogatásáról szólnak, hiszen pár százaléknyi ember kedvéért (bármennyire is fájó dolog ez) nem lehet új nevelési és társadalmi irányelveket bevezetni. Fontos még tudni, hogy a modern feminizmus nem a másságról szól, hanem a nőket jogtalan előnyökhöz akarja juttatni. "A feminizmus már megvalósította céljait. Ma csak egy megkülönböztető, gyűlöletkeltő ideológia."

Szóval jobb lenne nyitott szemmel járni, és nem tűrni, hogy eszközt és bűnbakot csináljanak a feministák a másságból.

Úgy általában a lap feminizmus-antifeminizmus rovatának a cikkeit is ajánlanám figyelmetekbe:
http://www.ferfihang.hu/category/feminizmus-antifeminizmus
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 8 hónapja #44576

  • Enii
  • Enii profilkép
Anders, szívemből szóltál. Nekem is ugyanez a véleményem. Én sajnos ismerek is egy MtF TS lányt, akit a feministák ágyútölteléknek használnak, hogy a szavaiddal éljek. Komolyan úgy telebeszélték a fejét a sok hülyeséggel, hogy hihetetlen, ontja magából a sok ideologizált baromságot. És annyira rossz, hogy ezt pont egy olyan ember csinálja, aki úgymond mindkét oldalról látta a világot. És ennek ellenére ilyen torz nézetei vannak...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 7 hónapja #45519

  • Quaoar
  • Quaoar profilkép
(Hú, nofene. Elfelejtettem, hogy indítottam egy ilyen topikot. :silly: )

Azóta, találtam Twitteren néhány ún. radfem (radical feminist) embert, illetve néhány csoportot, accountot, ezt-azt.

Az utóbbi hetekben leginkább a 50 Shades of Grey köti le őket, de azelőtt a 2012-es Radical Feminist Conference. Létezik Resist RadFem2012 ellenoldal is (akit érdekel): resistradfem2012.wordpress.com)
Ők éppenséggel a transz* oldal védelmét is erősen a magukénak gondolják:
"There is nothing radical or feminist about transphobia! Gender-policing is a patriarchal move. Stand with us against trans exclusion."

Nemrég a Wipe Out Transphobia csoport egyik híre volt, hogy Cath Brennan (Twitter: bugbrennan) támadásba lendült. A taktika az, hogy outolják a transz* embereket (magánélet szentségét magas ívben......), főleg az MTF-ekre térnek ki: őket olyan női ruhába öltözött férfiakként kezelik, akik potenciális veszélyforrások a számukra, meg akarják őket erőszakolni, miközben félrevezetik őket stb. Bár igazából senkit sem kímélnek.
+ Sok-sok gyűlölködő szöveg, fröcsögés; többen írták, hogy nem érdemes "megküzdeni vele" és másokkal sem, mert alaposan visszavághatnak, "nem szeretik az erőszakot, de ők erőszakkal élnek".
Akkor olvasgattam, főleg C. B. tweetjeit, és arra jutottam, hogy ez az ágazat abszolút beleköt a gender és sex létezésébe, különbségébe stb. Nem csupán "nemfogadjael", hanem teljesen mértékben tiltakozik ellene. Akinek női teste van, az nő. Akinek férfi, az férfi. (Változ-tat-ások, formálódás, semmi sem számít.)

Na, ők a radfemek.
A többi feminista láthatóan elhatárolódott/elhatárolódik tőlük. Ahogy látom, egyáltalán nem egységes terep ez. Ez valamennyire megnyugtató is, nem?
Elgondolkodtam, hogy mindeközben az egyik legjobb barátnőm, akit már kb. 6-7 éve ismerek, nyakig beleásta magát az écriture féminine-be, határozott stb. - és mégis nagyon jóban vagyunk, az egyik legnagyobb támogatóm és hasonlók.

---
Más:
Olvasgattam a Férfihang c. oldalt, kb. naponta felnézek, van-e valami újdonság. Néha úgy érzem, hogy a kíváncsiság öl, butít és nyomorba... (Na, azért ennyire nem vészes a helyzet. :) )
Számomra az a rész, miszerint "Miközben megvezetve, bőszen támogatják a feministák által rájuk magyarázott gender-ideológiát, végül majd ők lesznek a társadalom szemében a bűnbakok azért, ami valójában a társadalomellenes feminizmus bűne..." - a tipikus bűnbakkeresési, rosszmájú felfogást idézi. Ha ezt olvasom, az nekem afféle... mutogatás. Mutassunk ide-oda, hogy bizony lássátok, ők és ők miatt szívtok ti, kis szegény szerencsétlenek, lám, nem hallgatok ránk, akik... stb. Kövezzetek meg, de nekem EZ IS terelésnek tűnik. Mert mindeközben elfelejtjük, hogy igazából VANNAK problémák, amiket végtére is együtt lehet megoldani, EMBERKÉNT.
Kattintgatok ide-oda az oldalon, de ahogy elnézem (és ezt már kifejtettem a másik topikban), csak hisztit, ökölcsapdosást látok. Ugyanígy, jónéhányszor a "másik" oldalon is. (És ez számomra sem antifeminizmus, sem feminizmus, semmi. Hiszti.)

Nyilván mások másképp vannak vele, de ha erőszakot tapasztalok, nem erőszakkal küzdök ellene. Ha szerintem X-et zombiként láncra verik és maguk mellett húzzák, de közben simogatják, akkor az sem megoldás, hogy magam mellé vonom és beletömöm a fejébe az ÉN ideológiámat, miközben bőszen simogatom.
A mérlegnyelv merre mozdul..? Mindig élek a gyanúperrel, hogy sem egyik, sem másik oldalon nem kapok csak és kizárólag simogatást. És hiszem, hogy bármiféle két szélsőséges oldal valójában előbb-utóbb összeér a "szélsőségességében" és "agressziójában" - mert abban egykutyák.

Részemről, legszívesebben megszabadulnék a "feminista/feminizmus" szavaktól. Mármint, hozzáragasztanám, hogy "maszkulinista/maszkulinizmus", mert mindegyik nem (fú, de utálom, hogy a magyarban csak egy van...) önmagáért, önmaga kiteljesítéséért, megvalósításáért, gyökereinek felfedezéséért - egyenrangúan, egymás mellett... De hé, ez az együttes dolog számomra már nem igényelne címkét, sem másféle meghatározó szavakat. Humanizmus vagy mi..? Na talán így jó/jobb: általános(abb) dologra gondolok.

Szándékosan írtam a címbe natúr Feminizmus-t, mert ahány ház, annyi szokás. (Igaz, Magyarországon nem igazán érzem, hogy rétegződne.)
Kíváncsi vagyok, kinek mik a tapasztalataik vagy tudnátok-e ajánlani még cikkeket, írásokat, profilokat, szervezeteket stb.
Tehát köszönöm a Férfihang.hu-t is, de tényleg. Ugyanakkor kétlem, hogy ott, ahol elvárás egy férfitól, hogy milyen legyen, erős-bátor-tökös-mákos, ott pl. engem a keblükre ölelnének, mint transz* emberkét. Kilógok a sorból, mint még pár millió ember, köztük cisz-/transz-/akárki.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 7 hónapja #45524

  • Trini
  • Trini profilkép
Mind 2 nem kell a földre nem tudom mért kell mindig szapulni egymást :) ha gonosz akarok lenni akkor meg http://www.demotivalo.net/pic/1345915812.3181-snob1-f.jpg?1016
És igaz lehet mtf vagyok de van amiben a csajok a jobbak van a miben a pasik szóval B)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 6 hónapja #46108

  • Anna89
  • Anna89 profilkép
Ez a téma engem is érdekelne, mint leszbikus MtF.
Sok lány/nő nem tekint minket igazi nőnek ami igencsak megnehezíti a párkeresést. :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 6 hónapja #46114

  • via
  • via profilkép
Anna89 beküldte:
Ez a téma engem is érdekelne, mint leszbikus MtF.
Sok lány/nő nem tekint minket igazi nőnek ami igencsak megnehezíti a párkeresést. :(

ha nőnek látszol és nem hirdeted magadról akkor nőnek tekintenek "minket"... nem kell az arcukba vágni se úgy hogy hímnek nézel ki...se úgy hogy hirdeted magadról.
Quaoar beküldte:
Cath Brennan támadásba lendült. (...) outolják a transz* embereket (...) főleg az MTF-ekre térnek ki: őket olyan női ruhába öltözött férfiakként kezelik, akik potenciális veszélyforrások a számukra, meg akarják őket erőszakolni, miközben félrevezetik őket stb. (...)
Na, ők a radfemek.

Más:
Olvasgattam a Férfihang c. oldalt

a radfemeket meg a férfihangosokat össze kéne zárni valahogy hátha lemészárolják egymást...



ami a femnizmust illeti... szerintem annál feministább cselekedet nem létezik mint hogy az ember saját magától erőszakkal megválik a férfi lététől és csatlakozik a női nemhez...

az MtoF transitionnál őszintébben és többet feláldozva senki sem vállalhat sorsközösséget a női nemmel...

az MtoF ts-ek nagyon sokat szenvednek annak az eléréséért amit a GG-k készen kapnak... szóval azért az ember hadd lehessen legalább olyan büszke arra amit sok szenvedéssel saját maga harcolt ki magának, mint azok akik semmit sem tettek érte hanem csak úgy büszkék arra amivel együtt születtek...

én ts-múltú nőként kemény és fájdalmas tettekkel bizonyítottam azt, amit ők csak szavakkal... hogy hová tartozom, minek vallom magam, és milyen értékek mellett állok ki.
megkérdeznék egy ilyen radfemet: te mit adtál érte? te mit áldoztál fel a nőiségedért? semmit...
én mint ts-múltú nő, egészségesen működő szerveimet adtam oda... a férfiléttel járó előnyös társadalmi pozíciómat... korábbi életemet... a lehetőséget arra hogy gyerekem lehessen... és még sorolhatnám...
senkinek sincs joga hozzá, hogy az én (szó szerint!) vérrel és rengeteg testi-lelki szenvedéssel megszerzett szép, jó és őszinte értékeimet semmibe vegye!!!

mint ahogy annak a hazafiságát is összehasonlíthatatlanul többre becsülöm aki keményen dolgozik azért hogy dicsőséget szerezzen a hazájának és felvirágoztassa azt... mint aki csak beszél a hazaszeretetről, gyűlölködve más népcsoportok ellen...

mint ahogy többre becsülöm azt a gazdagot, aki a pénzét kemény munkával szerezte, mint azt, aki egész életében henyélt és csak megörökölte a szüleitől...

és ha valaki erre azt mondja hogy ez a sok szenvedés semmi... sőt hogy ezzel én megsértem és megerőszakolom a nőket... meg aljasul be akarok épülni közéjük... akkor az egyrészt egy kötöznivaló idióta bolond... másrészt meg gyűlölet-bűncselekményért jó hosszú időre börtönbe kéne zárni... mondanám azt is, hogy lehetőleg egy férfibörtönbe hogy legyen összehasonlítási alapja... hogy milyen amikor tényleg férfiak erőszakolják... de ezt még az ilyen náci csőcseléknek sem kívánom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 6 hónapja #46122

  • Kolos
  • Kolos profilkép
Engem inkább a feminista transzférfiak foglalkoztatnak. Eleinte olyan furának találtam a létezésüket. Arról sincsenek infoim, hogy mi a helyzet a feminista férfiakkal. Lehet-e egyáltalán egy férfi feminista? Ez úgy érzem nagyon komplex dolog, és amikor egy transzférfi feminista attól csak picit lesz csavartabba helyzet, az pedig, hogy ők mit gondolnak a transzszexualitásról egyértelmű.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 6 hónapja #46126

  • Enii
  • Enii profilkép
" az MtoF ts-ek nagyon sokat szenvednek annak az eléréséért amit a GG-k készen kapnak... szóval azért az ember hadd lehessen legalább olyan büszke arra amit sok szenvedéssel saját maga harcolt ki magának, mint azok akik semmit sem tettek érte hanem csak úgy büszkék arra amivel együtt születtek...

én ts-múltú nőként kemény és fájdalmas tettekkel bizonyítottam azt, amit ők csak szavakkal... hogy hová tartozom, minek vallom magam, és milyen értékek mellett állok ki.
megkérdeznék egy ilyen radfemet: te mit adtál érte? te mit áldoztál fel a nőiségedért? semmit... "

Hát Via, komolyan a szívemből szóltál, ezt én se fejezhettem volna ki se szebben se jobban, teljesen ugyanígy érzek.
Kik ők hogy lenéznek minket?? Én nézem le őket, sok idióta, csak itt fröcsög, de semmit nem tett soha a nőiességéért...
Szánalom....
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 6 hónapja #46127

  • Enii
  • Enii profilkép
Közben észrevettem, hogy többen is szóltak már a szívemből :D
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 6 hónapja #46129

  • Kolos
  • Kolos profilkép
Enii beküldte:
Kik ők hogy lenéznek minket?? Én nézem le őket, sok idióta, csak itt fröcsög, de semmit nem tett soha a nőiességéért...
Szánalom....

Hát ez azért erős.. Lenézem aki lenéz mert ő a lenézni való?! Igazad van szánalmas, hogy lenéznek de az is szánalmas hogy te lenézed őket ezért.

A nőiességért meg nem hiszem, hogy bárkinek is TENNIE KELLENE tesz ha akar, nem tesz ha nem akar és ehhez senkinek semmi köze, ez globálisan vonatkozik mindenkire ha ts ha nem..

NE ÍTÉLJ HOGY NE ÍTÉLTESS!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 6 hónapja #46130

  • filemon
  • filemon profilkép
Kolos beküldte:
NE ÍTÉLJ HOGY NE ÍTÉLTESS!
Bizony! Én is ezt vallom és próbálom is tartani magam ehhez, de néha mégis félresiklom, mert ítélkeznünk sokkal egyszerűbb (pláne mások felett), mint előrelátóan gondolkodnunk. Ezért is jó, ha olykor-olykor valaki felhívja erre a figyelmet! Kösz Kolos! :kiss:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 5 hónapja #46139

  • via
  • via profilkép
Kolos beküldte:
Enii beküldte:
Kik ők hogy lenéznek minket?? Én nézem le őket, sok idióta, csak itt fröcsög, de semmit nem tett soha a nőiességéért...
Szánalom....

Hát ez azért erős.. Lenézem aki lenéz mert ő a lenézni való?! Igazad van szánalmas, hogy lenéznek de az is szánalmas hogy te lenézed őket ezért.

azt hiszem minden kultúrember fenntarthatja magának a jogot, hogy lenézze azokat akik erőszakosak, gyűlölködnek, mások titkait kiteregetik, mások szenvedését nemhogy semmibe vegyék de egyenesen megalázzák érte...
kérdés hogy te miért állsz ki a védelmükben... amikor az előbb még te is elítélően írtál róluk...?
Kolos beküldte:
A nőiességért meg nem hiszem, hogy bárkinek is TENNIE KELLENE tesz ha akar, nem tesz ha nem akar és ehhez senkinek semmi köze, ez globálisan vonatkozik mindenkire ha ts ha nem...

aki nem kapta meg ajándékba az élettől az kénytelen tenni érte ha el akarja érni... mert különben maradhat a férfinem tagja...
ez szerintem elég egyszerű...
az viszont felháborító, ha valaki harcosan hirdeti a női nem értékeit hovatovább felsőbbrendűségét... de ugyanakkor lenézi és megalázza azokat akik tettekkel bizonyították és megszenvedtek a női nemhez csatlakozásukért...
ez olyan mintha az olimpián a sportolókat gyűlölnénk és megvetnénk azért mert kitartó kemény munkával, szenvedéssel, önfeladással érték el kimagasló fizikai teljesítményüket és megaláznánk őket ezért...

Kolos beküldte:
NE ÍTÉLJ HOGY NE ÍTÉLTESS!

akkor te biztos a nácikat vagy a kommunista diktátorokat sem ítéled el azért mert milliókat gyilkoltak le... a sorozatgyilkosokat, rablókat, erőszaktevőket se ítéljük meg... ők is ugyanolyan emberek mint mi... ugye?
szerintem azért vannak olyan értékek amelyek mentén meg lehet ítélni embertársainkat...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 5 hónapja #46142

  • Afterlifex
  • Afterlifex profilkép
Kolos beküldte:
Enii beküldte:
Kik ők hogy lenéznek minket?? Én nézem le őket, sok idióta, csak itt fröcsög, de semmit nem tett soha a nőiességéért...
Szánalom....

Hát ez azért erős.. Lenézem aki lenéz mert ő a lenézni való?! Igazad van szánalmas, hogy lenéznek de az is szánalmas hogy te lenézed őket ezért.

A nőiességért meg nem hiszem, hogy bárkinek is TENNIE KELLENE tesz ha akar, nem tesz ha nem akar és ehhez senkinek semmi köze, ez globálisan vonatkozik mindenkire ha ts ha nem..

NE ÍTÉLJ HOGY NE ÍTÉLTESS!

Illetve más a nőiességért és a nőként való létezésért tenni. Utóbbiért az olyanoknak, mint én, bizony tenniük kell, ha nem akarunk a férfinem tagja maradni, ahogy írta via.
Pl. míg egy született nő felszólalhat nőként a nők mellett, addig egy hozzám hasonló kussolhat, vagy felszólalhat férfiként, ha nem tesz semmit, hiába érzi magát a női nemhez tartozónak.
NE ÍTÉLJ HOGY NE ÍTÉLTESS!

Filemon ez Neked is szól:

Szépen hangzik... Csupán kíváncsi lennék, ha tegyük fel van egy lányotok, akit elrabolnak, módszeresen megerőszakolnak, majd halálra kínozzák és bedobják feldarabolva egy fagyasztóba, akkor is ezt vallanád-e, és előrelátóan gondolkodnál...erősen kétlem! Úgy érzem jól írt via erről is...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 5 hónapja #46143

  • Enii
  • Enii profilkép
Jól van Via, látom nem sikerült megérteni... Én pont azért nézem le őket mert: erőszakosak, gyűlölködnek és undorító amit csinálnak, ahogy te is írtad.
Kinek a védelmében állok ki?? Azt hiszem te rohadtul félreértettél, én mindig elítéltem a feminizmust, hímsovinizmust, mert mindkettő egy hülye radikális, tényeket nem számításba vevő nézet.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Feminizmus / hogy vélekedik a transzszexualitásról 11 éve 5 hónapja #46144

  • Enii
  • Enii profilkép
ui.:Bocsi Via nem neked szántam, hanem Kolosnak, csak elírtam. Kár, hogy nem lehet szerkeszteni utólag a hozzászólást.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1
  • 2

Oldal elkészítésének ideje: 0.292 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook