Queer közösségi blog

  • Címlap
    Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
  • Címkék
    Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Szerzők
    Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
  • Csoportblogok
    Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.

2. szakvéleményem: Dr. Simon Lajos

Beküldve - - - Blog

A következő történet kb. 3 évvel ezelőtti, ezért elnézést kérek, ha nem tudom már teljesen felidézni a történteket.

TransVanilláról kinéztem a számot, felhívtam. A vonal túlsó végén lévő hölgy megadott egy privát tel.számot, felhívtam azt. 3. próbálkozásra fel is vette. Elmondtam neki, hogy milyen ügyben keresem. 3 héttel későbbre adott időpontot. 3 alkalommal voltam nála (kb. 2-3 hetente mentem 1-1 órákra), és 20 ezret fizettem a végén papírért. A klinikai szakpszichológustól (Nagy Gertrúd) kapott szakvéleményt vinnem kellett + személyi, lakcím- és TAJ kártya.

A doki nagyon elfoglalt. Kb. 25 percet vártam rá először, aztán 10, majd 15 percet. Az irodájában több ezoterikus dolgot is felfedeztem. Az beszélgetős asztalon egy hatalmas ametisztkristály volt. Elmondása szerint, egy volt betege küldte neki, mikor sikeresen elintézte a hivatalos nemváltását. Egy ekkora és ilyen kő cirka 50 ezer Ft. Az utolsó alkalomkor megkérdeztem pofátlanul, hogy nem adná-e nekem, mert én gyűjtöm a féldrágakő kristályokat. A válasz nemleges volt - nem is tudom, mit képzeltem én annó magamról. :D

Első alkalomkor megkért, meséljek arról, hogy miért kerestem fel. Mondtam, szakvélemény kellene Öntől F64.00 betegségkóddal. Értem, de mi nem vagyunk egy szakvéleménygyártó multicég. - felelte mosolyogva. Gondoltam, csinál teszteket, beszélgetünk meg ilyenek, majd a végén leigazolja, hogy jól gondolom a dolgokat. - válaszoltam viccesen. Elolvasta a pszichológusi jelentést. Kérte, hogy meséljem el, hogyan és miként ért meg bennem a döntés. Elmondtam neki, hogy éreztem én már régóta, hogy valami nem okés, csak azt nem tudtam, mi a gond. Aztán DoQ-n ment egy műsor, ahol Chris-ből Christina lett, és bumm, megvilágosodtam. Kérdezte, kikhez vonzódom. Mondtam, hogy "a pasikhoz, bocsánat, férfiakhoz". Milyen az ideálom? Nálam mindenképp magasabb legyen, hogy felfelé kelljen néznem, mikor beszélgetek vele. Haj az barna vagy szőke, szem az kék vagy barna. Kondi nem lényeg, számomra az a fontos, hogy férfias teste legyen. Személyiségéről annyit, hogy egy vagány és humoros férfiállat legyen. Most figyelj!! Bólogat, bólogat, majd bekérdezi a következőt: maszturbálás közben kire gondol. Ránézek ilyen "ütő megállt bennem" arckifejezéssel, majd 3 másodperc után pofán röhögtem egy "ez jó volt, majdnem elhittem" mondat kíséretében. Ekkor tájékoztatott, hogy örül az örömömnek és a jó hangulatomnak, de ő ezt komolyan kérdezni. Hát mondom nem szoktam ilyet csinálni. Rendben. Amikor életében először volt erotikus álma, vagy maszturbált, akkor kire vagy mire gondolt. Egy magas, hímnemű katonára. - feleltem. Értem. Érdeklődött továbbá a műtétekről, mit tervezek és azt hol. Mondtam, hogy Thaiföldre tervezek menni. Összeszedni a pénzeket, és mindent ott egyben megcsináltatni. (Ma már nem így gondolom.) Kérdezgetett gyerekkoromról, a jelenlegi családi dolgokról, barátokról, ki hogyan fogadta a dolgokat stb. Mondtam, hogy nővéremmel jöttem ide is, csak úgy, mint Gertrúd dokihoz, és valszeg 1. alkalommal az endokrinológushoz is velem fog jönni. (Ez nem valósult meg, mert kibújtam a csigaházból: elköltöztem, magamat tartottam el, külföld stb., szóval megjött a kellő magabiztosság a dolgok intézéséhez.) Az első és legfontosabb találkozásunk véget is ért. Kezembe nyomott egy csomó tesztet, hogy majd otthon töltsem ki őket. Ilyen kérdések voltak, hogy mit gondolok én erről meg arról, látom-e az aurákat, jellemezzem önmagamat, ilyen meg olyan helyzetben én mit tennék. Nem tekintettem rá különös figyelmet - számomra bulinak tűnt ez az egész. :D Kérte, hogy kifelé menet menjek be a nem tudom már milyen nevű irodába, és ott jelentkezzek be, adott egy papírt is. Itt vették fel az adataimat, beírták a kövi időpontot stb.

2. alkalomra vittem magammal a teszteket, fentebb már jeleztem, hogy milyen kérdéseket tett fel (összesűrítettem, mert már nem emlékszem, hogy mikor melyik jött), de zömében én kérdezősködtem nála. Másnap vissza kellett volna mennem még egy tesztre, de ez nem volt megoldható, ezért úgy döntöttek, csináljam meg most a tesztet. Lesétáltunk az alagsorba. Futkosott mindenemen a hideg. A legdurvább horrorfilm is kutyafasza ahhoz a pincéhez képest. :D Bent már vártak a doktornők/asszisztensek (passz, hogy kik voltak). Kezembe nyomták a tesztet. Az volt a lényeg, hogy kaptam képeket. El kellett döntenem 2 mércén, hogy mennyire pasis és mennyire csajos az illető. Ha az egyiken 70%-ban csajt jelöltem, akkor a másikon 30% pasis volt. Fél kettő volt, és kettőkor lejár a fehér köpenyesek munkaideje, szal brutál sebességgel döntöttem el, hogy ki mennyire nőies meg férfias. Úgy rémlik, csak egy embert jelöltem 100%-ban nőnek, a többi - akkori személyiségfejlődésem szerint - mind MtF volt. (Kíváncsi vagyok, ha most csinálnám meg a tesztet, még mindig ugyanaz lenne-e az eredmény.)

A 3. találkozásunkkor írta meg a szakvéleményemet (ott, előttem), közben bombáztam a kérdéseimmel - talán ezért csúszott be némi elgépelés és hely. írási hiba. :P Kérdeztem, mikortól foglalkozik TS-ekkel, azt mondta, hogy 16 éve azt kutatja, hogy miért és hogyan létezhetünk mi, sőt, épp vizsgálatokat folytat. Az MR vizsgálatról sajnos lecsúsztam, de a kövi vérvizsgálatra be is ajánlottam magamat (de aztán nem hívott, pedig nagyon akartam menni). Az elődje is már hosszú évek óta ugyanezt kutatta, és állítása szerint tőle örökölte meg a transznemű szakértő címet. Kifejeztem felé sajnálatomat, amiért nem létezik a mi problémánkra gyógymód. Azt felelte, dehogynem van. Ott van a hivatalos adatok megváltoztatása, a hormonkezelés, a plasztikai műtétek. Feleletem: igen, doki, ez igaz, mind igaz, de ez nem gyógymód. Ez egy kezelés. A megoldás az lenne, ha beadnának egy szérumot, és az agyam helyrezökkenne. A válaszomat néhány másodperces hallgatás követte a részéről, majd jelezte, hogy jelenleg ez az egyetlen járható út. Mesélte, hogy volt nála nemrég egy idős korú ember, aki 65 éves korában döntött úgy, hogy nővé válik. (Gondolom, ösztönzésnek szánta.) Nemrég egy régi páciense küldte el a 6 órás videofelvételt az MtF SRS-éről, szóval pontosan el tudja mondani a műtét részleteit, ha kérem. Illedelmesen visszautasítottam. Feltettem neki az utolsó kérdésemet, amit jeleztem, Gertrúd dokinak is feltettem. Ön mit gondol a nem-bináris neműekről? Azt felelte, bennük még nem érett meg a döntés a nemváltásra. Idővel ők is eldöntik, hogy melyik nemhez szeretnének tartozni. Nyújtotta volna a szakvéleményemet, és ekkor megkérdezte, hogy feltehet-e nekem egy utolsó kérdést tét nélkül. Igen. - feleltem. Fog valami hiányozni a jelenlegi életéből? Tét nélkül? - kérdeztem. Igen. Elkezdtem poénkodni. Hiányozni fog a szabad bejárás a férfi öltözőbe és férfi kollégiumba. Tudja, minden rosszban van valami jó. Ezen helyeken nagyon "finom" dolgokat lehet látni. :D Mosolygott a hallottakon, de aztán komolyra vettem a figurát. Szóval... igen, fog hiányozni valami. Az a hihetetlen testi erő, amivel biológiai okokból kifolyólag most rendelkezem. Ez iszonyatosan fog hiányozni. Azzal vigasztalt, hogy a jelenlegi testi erőm 70%-át kondival vissza tudom hozni, ami a női státuszomhoz maximálisan elég lesz. Továbbá azt tanácsolta, hogy menjek el a legjobb barátnőmmel kondizni. Dacára annak, hogy ugyanazon sorozatot csinálták együtt hónapokon át, Ön erősebb lesz, mint a született nő barátnője. A hormonok nem győzik le a genetikát. Az arcom varázsütésre kivirult, nagyon jó volt ezt hallani. (Ezen teszt még várat magára.) Odaadta a papírt, átnyújtottam a 2db tízezrest. Kezet fogtunk, sok sikert, erőt és főleg kitartást kívánt, majd elköszöntünk egymástól.

Én egy szimpatikus embert ismertem meg benne. Voltak helyenként túlságosan indiszkrét kérdései, de úgy voltam vele, tuti jó okkal kérdezi. Örök késő vagyok, így ha kivételesen nem én, hanem a másik fél késik, nem csinálok belőle ügyet. Az iroda nekem szimpatikus volt. A fotelba akart ültetni, de jeleztem, hogy nekem a kanapé szimpatikusabbnak tűnik, és nem lehetne-e, hogy... De igen, oda ülök, ahova akarok. Az a hatalmas ametiszt még mindig itt lebeg a szemem előtt, pedig eltelt - barátok között is - 3 év. :P

Zárásképpen: akkortájt Wnnivel nagyon sokat civakodtunk a fórumon, és nagyon sokszor vágott fel azzal, hogy neki van papírja arról, hogy tiszta (értsd épelméjű), nekem meg nincs, szóval kuss a nevem. (Megjegyzem, sokszor egyet is értettünk bizonyos dolgokban.) Gondoltam magamban, eljön még az én időm (csak bírjam kivárni). 3. alkalommal voltam Simon dokinál. Szépen összeválogattam Winni "aranyköpéseit", megnyilvánulásait, a vitáinkat stb., amit értelemszerűen felolvastam, majd megmutattam a doktor úrnak, elvégre hozzá járt a mi Winnink. Mikor végzett és nyújtotta vissza a papírokat, ránéztem egy ilyen "igen doki, ez az ember önnél járt, és ön szerint semmi baj nincs a fejével" tekintettel. Vette a doktor úr a lapot. Természetesen személyes adatokat nem sikerült kicsikarnom belőle, pedig ha megtette volna, fúúú... inkább le se írom, mit tettem volna face to face Winnivel meg az épelméjűségét igazoló papírjával. (Mai szemmel nézve, röhögök a hajdani önmagamon meg ezen az egészen.) Terveztem én már a hivatalos nemváltásom után leírni a fejleményeket, de helyenként annyira eldurvultak a fórumon a dolgok (közöm nem volt a vitákhoz), hogy már nem volt kedvem belépni sem, így offoltam magam 3 évre. Meglepődve tapasztaltam néhány hónapja, hogy a régi "megmondó" és "épelméjű" emberek kikoptak a fórumról, és végre élik az életüket.
Utolsó módosítás -

Hozzászólások

  • lovestorysecret
    lovestorysecret 2016. január 23. szombat

    Ez eszméletlen a maszturbálós kérdés, engem felháborított, így elsőre durr bele, elég ez a hétköznapok során is, egy kis olcsóbb hormonért....és, ha pofán vágtad volna, ez nem lett volna nőies...hehe

  • admin
    admin 2016. január 24. vasárnap

    Cicám! Ez egy annyira komoly mondat lett, hogy gondom támadt az értelmezésével. :D

  • nokedli
    nokedli 2016. január 24. vasárnap

    Miért változott meg a véleményed Thaifölddel kapcsolatban?

  • admin
    admin 2016. január 24. vasárnap

    Csak az SRS-t tervezem már Thaiföldön, bár Belgrád annyiból logikusabb/bölcsebb lenne, hogy közelebb van, így ha valami baj (ne adja Isten) történne, akkor simán autóval/vonattal leugrom, és kész, míg Thaiföldre egy vagon pénz kellene megint. És ha olyan dolog van, amivel legkésőbb 72 óra múltán kórházba kell befeküdnöm, és újabb műtét kell, akkor honnét szerzek 3 nap alatt annyi pénzt, hogy Thaiföldre mehessek? Oké, a komplikáció javítása benne volt a műtéti árban, de a rep.jegyek, hotel, kaja stb. megint saját zsebes dolgok. Magyar kézre egy thaiföldi remekművet meg tuti nem adok, mert csak elbasznák. Leginkább a pénz az, ami miatt máshogy döntöttem. Kasztot, pajzsporc kisebbítést, sóoldatos mellnagyobbítást (ha szükségét érzem), áll- és állkapocs- valamint orrplasztikát (ha szükségeit érzem) Magyarországon is csinálnak, ráadásul sokkal olcsóbban, mint külföldön. Ha sikerülne elérnem valahogy, hogy az Androcur 13 500 Ft helyett csak 1350 forintomba kerüljön, nem mennék kasztra. A pajzsporc kisebbítés nekem mindenképp kell a számomra tökéletes külsőhöz (és a pszichés nyugalmamhoz), de az SRS a legfontosabb. Ez teszi lehetővé, hogy bármilyen gatyát fel tudjak venni és viselni is, kapcsolatot létesíthessek (+ hogy meglegyen a pszichés nyugalmam). A mellnagyobbítással meg a mindenféle plasztikákkal várok még. Ezek már csak pont az í-n számomra. Szeretném megvárni, hogy a hormonok mit művelnek velem a következő 3 évben (28 éves koromra).

  • nokedli
    nokedli 2016. január 24. vasárnap

    Köszi a választ! Azt hittem, megtudtál valamit, ami miatt nem érdemes oda menni. Ahogy kutattam a neten, úgy láttam, hogy alapvetően Thaiföldet tartják az emberek a legjobb helynek SRS-re.

  • admin
    admin 2016. január 24. vasárnap

    Ezt csak megerősíteni tudom. A legjobb munkákat Thai orovosoktól láttam.

  • A hozzászóláshoz előbb be kell lépned

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook