Queer közösségi blog

  • Címlap
    Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
  • Címkék
    Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Szerzők
    Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
  • Csoportblogok
    Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.

"Csak egy korszak" - Biszexuális tinédzserek.

Beküldve - - - Blog

nagyjából 1 éve történt, hogy leültem egy komolyabb beszélgetésre egy lány barátommal. eléggé beavatott engem a családjával kapcsolatban meg az osztályunkon belül őt ért sérelmeibe; a végére látszott rajta, hogy úgy érzi, hogy csak egy lelki szemetesládának használt az elmúlt 1 órában, mert szinte csak őróla volt szó, talán még úgy is érezte, hogy túl sokat adott ki magából. láttam, milyen kényelmetlenül érzi magát, ezért úgy gondoltam, valamivel ellensúlyoznom kell a felszínre jött dolgok vízelvezetőjét. egy addig még sehol nem alkalmazott lépésre szántam el magam: coming outoltam neki, akkor még csak, mint biszex. hát, a válaszra mondjuk azért lehetett számítani.

-jaj, persze, ez csak egy korszak!...

na igen. bizonyára sok más bi átélte ezt a helyzetet ilyen esetben, ennyi idősen, esetleg idősebben. nem cáfolom meg a biológiát, pszichológiát meg az ezekhez hasonló tudományokat, amikben bizonyára nem hasra ütések által lett keletkezve a "biszex korszak" fogalom - minden 8-10 éveseknek szóló, kamaszkorra előkészítő könyv világosan leírja, hogy nem szokatlan az, ha miközben felnősz, a fiúkhoz és a lányokhoz egyaránt vonzódsz, és hogy később általában az ellenkező nemhez vonzódunk, de ez nincs mindig így. tetszik vagy sem, a társadalom emiatt többnyire úgy tekint a biszexualitásra, mint valami hirtelen fellángolásra, "korszakra", ami idővel elmúlik. nem kell magyarázni, mennyire kényelmes ez a hozzáállás azoknak, akiknél tényleg erről van szó: kíváncsiak és nyitottak, vagy csak, főleg a lányok, imponálni szeretnének az ellenkező nemnek, ezzel bevállalós mivoltukat mutatva; ezzel szemben egyáltalán nem kényelmes azoknak, akik valóban ez alá a szexualitás alá tartoznak. leginkább az előzőek, főleg a bevállalós biszex-imitátorok (nem tudok más megnevezésre gondolni, bár őket sem szeretném annyira negatív fényben feltüntetni) tevékenységeinek bemutatása a TV-ben ad egy ferde tükröt a biszex emberekről a társadalomnak:

  • csak a feltűnés kedvéért csinálnak mindent,
  • fűvel-fával,

vagy

  • mindenféleképpen benne vannak egy threesome-ban.

na jó, most röviden, amúgy triviális dolgokkal reagálnék ezekre a tévhitekre, bár ez csak falra hányt borsó-értékkel fog rendelkezni.

--> ja, és természetesen lehetnek, sőt biztos vannak is olyan biszex emberek, akik valamelyik fentebb leírt, általam "tévhitnek" nevezett tulajdonság birtokában vannak. én csak azt mondom, hogy nem minden rovar bogár.

  1. csak a feltűnés kedvéért csinálnak mindent: ez azért szerintem egyik biszexre sem igaz. lehet, hogy valaki tényleg feltűnősködik azért, hogy mindkét nem képviselőinek jelezze a szexuális orientációját, de ez végül is érthető.
  2. fűvel-fával: ez a kedvencem. a helyzet eléggé hasonlít a melegek és leszbikusok esetéhez: azonos nemű heterók eltávolodnak a coming outolt tagtól, "nehogy már rájuk másszon". mintha valami kiéhezett ragadozóról lenne szó. még ha tetszene is a szóban forgó heteró tag, akkor sem vállalkoznának rá sokan, hogy megpróbálják megváltoztatni annak a szexuális irányultságát. meg különben is. az lgbtq közösség tagjainak is vannak elképzeléseik és elvárásaik a kívánt kapcsolatról. attól még, hogy nem jön velünk szembe minden utcában egy hasonló irányultságú tag, nem fogunk akarva-akaratlanul lecsapni az első környezetünkben felbukkant másik lgbtq-s emberre. pont úgy, ahogy a heterók sem ugranak rá az első eléjük kerülő, ellenkező nemű tagra (szexualitásától független).
  3. mindenféleképpen benne vannak egy threesome-ban: erre csak egyvalamit tudok mondani: ízlések és pofonok. azzal, hogy valaki mindkét nemet szereti, nem jár együtt az, hogy egyszerre is szeretné velük csinálni. nem beszélve arról, hogy threesome 3 heteróval is műxik; nem kell feltétlenül 2 azonos nemű biszex és 1 ellenkező nemű heteró hozzá - alátámasztják a korábban leírtak, hogy néhány heteró is bevállalja pl. kíváncsiságból.

a lényeg. tessék elfogadni, ha valaki biszex. tizenéveseknél is, felnőtteknél is, mindenkinél is. ez nem csak egy "korszak", kíváncsiság, vagy bevállalós természet kérdése. tudom, hogy nem én vagyok az első, aki ezt leírta, de ezt sosem lehet elégszer leírni; eddig sem volt érdembeli változás az általános szemléletben. csak ezután kerülhet sorra az, hogy legalább beszélni tudjunk a pánszexualitásról és a genderqueerekről, vagyis mindenről, ami nem rózsaszín vagy kék, de erről majd máskor, esetleg másvalaki.

>>köszi a figyelmet ;)<<

Utolsó módosítás -

Hozzászólások

  • mijan
    mijan 2015. november 06. péntek

    egyetértek teljesen amit írsz, hogy ez nem egy "divat dolog..."
    Amin erősen szoktam tépelődni, azok a full passzív biszexuális férfiak (legtöbbször ilyennel találkozom..)
    Vélelmezem, hogy inkább "bujkáló" melegek, persze lehet, hogy tévedek, és nyitott vagyok, hogy más véleményét is meghallgassam ;)

  • admin
    admin 2015. november 06. péntek

    hát nem tudom, speciel velük még nem igazán találkoztam, az én környezetemben leginkább a bejegyzésben leírt "bevállalós lányok" fordulnak elő meg néhány srác, akik már a bromance határait feszegetik, de az persze megint más műfaj. :D
    köszi, jó tudni, hogy nem csak én gondolkozok így erről a témáról :)

  • mijan
    mijan 2015. november 06. péntek

    Biztos vagyok benne, hogy ezt az egészet nem lehet merev "kategóriákba" sorolni! sok "esetet" :p is láttam, továbbá magamon is szoktam rágódni, pedig momentán lassan 10. éve teljesen a férfiak felé fordultam. Tehát melegnek mondanám, gondolom magam. Viszont nagyon nehezen tudok melegekkel kapcsolatokat építeni, sokáig próbálkoztam, lehet, hogy csak nem volt szerencsém, de valami furcsát mindig találtam bennük, akár -kérem ne bántódjon meg senki- a "ki kapósság" is zavar (én ellenzem, annak ellenére, hogy több partnerrel is tartok kapcsolatot, de csak azért, mert nem találok állandót), a furcsaságok is zavarnak (női ruha rejtett, szex közbeni hordása, a sub/mazo hajlamok, stb . Persze ezeket semmi esetre sem ítélem el, csak egyszerűen nem jönnek be, vagyis nem keresem... Ami nekem jobban megfelel azok a biszexuális férfiak. Viszont a biszexuális férfiak jellemzően családosak. Tehát nincs nagy esélyem, ami néha feltűnik , pillanatok alatt köddé is válik ;)
    Ami érdekesség észlelek magamon, az az, hogy egyre jobban izgat újra a női nem, tehát nem tartom /tartanám elképzelhetetlennek, hogy egy engem elfogadó nővel tartsak kapcsolatot. (no, hiányozni kezdtek :)

  • A hozzászóláshoz előbb be kell lépned

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook