Queer közösségi blog

  • Címlap
    Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
  • Címkék
    Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Szerzők
    Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
  • Csoportblogok
    Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.

Bennem létezel - Kisvárosi helyzetkép

Beküldve - - - Blog

Minden nap új csatát vívunk, hogy önmagunk mélységét megértsük, magunk és mások számára elfogadhatóvá tegyük, s leromboljuk az üres frázisok kíséretében tág teret nyert destruktív előítéletet. Dühítő a magát nagy átlagnak nevezettek ostobasága, abban a tekintetben ahogyan sunyi alattomossággal anti-konvencionálisnak neveznek bennünket melegeket, leszbikusokat, transzneműeket, megbélyegezve a nemi degeneráns kifejezéssel, amely emberi mivoltunkra sértő és megalázó.

Mivel lennénk mások, rosszabbak, mint a nagy átlag?!!!

Az elmúlt, már magam sem számolom hány évben, elkezdtem figyelni szűkebb és tágabb (főleg heteroszexuális, kisebb részben homoszexuális) környezetemben az emberi kapcsolatok személyközi voltát, milyenségét, mélységét, felületességét, intenzitását, szerep és szerep kapcsolatát. Valósággal megdöbbentett az a tény, mennyire fogyaszthatóvá tettük önmagunkat, érzéseinket, kapcsolatainkat, s monoton egyszerűséggel beálltunk a szükségszerűen megélhető, de eldobható kategóriába.

Azaz leszűkítettük az intimitást és szükségleti szintre helyeztük. Már nem küzdünk és nem teszünk lépéseket azon irányban, hogy a megszokott, biztonságot adó tagadhatatlanul a párkapcsolat fogalomkörébe sorolható partnerkapcsolatunkat kicsit színesebbé, kívánatosabbá tegyük, hanem megszokott lazasággal és egyszerűséggel, keresünk mást, máshol megélhető, kötetlen, fesztelen pillanatokat, impulzusokat, alkalmi vagy futó kapcsolatokat.

Mondjuk ki bátran, abban hiszünk ami tartós, de azért teszünk ami olcsó, egyszer használatos és eldobható.

Elgondolkodom, ha ennyire hasonlóak vagyunk akkor mire a megkülönböztetés!  Néha bizony mélységeibe merülhetnénk azon helyzetvalóságoknak, amelyek agysejtjeinket megértés címén aktív gondolkodásra késztetik, hogy ha annyira erkölcstelenül bujálkodunk, akkor mire a fújjogatás, a megköpködés, az erkölcstelen fröcsögés. Az intim és nem hivalkodó szerelem – kifejezés, minden NEM szuverén joga, és valljuk be alapvető szükséglete is. Fontos lenne megtanulnunk élni és élni hagyni. Ha társadalmilag elfogadható alapszinten, akkor is!

 

 

 

Utolsó módosítás -

Hozzászólások

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook