Queer közösségi blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Címkék
  Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.

A tévedések vígjátéka, avagy miért lépünk gödörbe és hányszor ugyanabba....

Beküldve - - - Blog

 

 

A nagymamám mondotta mindig, amíg lányom képes vagy az érzelmeid kontrolálására, fokozatos csepegtetésére, addig nem rabolhatnak tőled mások büntetlenül. Ám természetesen őt még a józan paraszti ész vezette, megkedvelte kiszemelt jövendőbeliét és leélt vele majdnem 65 évet valós érzelem nélkül. Ez ultra gáz, még akkor is, ha jómagam szerettem azt a szerencsétlen flótást, hiszen férjnek csapnivaló, de nagyapának imádnivaló volt.

De maradjunk a gödörnél. Az életünk folyamán ért csalódások, fokozatosan kiépítenek bennünk egy védelmi reakciót, amely kicsit visszafogja hirtelenségünket, majdnem minden olyan esetben, amikor impulzív inger stimulálni kezdi az érzelemért felelős receptorainkat.

Érdekes miként kerülünk abba a társas mátrixba, amely érzelmi válságba taszít minket. Tudatosan, véletlen vagy rajtunk kívülálló vélt esetleg valós furfang miatt. Tulajdonképpen lényegtelen is, mert kell kiváltó ok, vagy körülmény, mindezek az ingerfaktorok nélkül zombik lennénk.Mindenki másképp éli meg az érzéseit. Jómagam kicsit centrálisan. Próbálom keresni a helyem, megpróbálom megérteni, osztályozni a valós, a vágyott érzéseimet, hogy aztán az eredmény adekvát legyen. Mély érzésekre vagyok képes, amely iszonyatos energiát emészt fel. Nem a verbális kifejezésben hiszek, hanem a törődésben, az apró figyelmességekben megnyilvánuló támogatásban, a csendes, de annál biztosabb szeretetben, annak erősödő intenzitásában, az érzelmi együttrezgésben.Képtelen vagyok azonosulni azokkal, akik a szeretet kifejezés terén zárlatosak, felületesek, intrikusak, álszentek, hazugak. Ennek ellenére, lépten-nyomon ilyen egyének keresztezik az utam. Azok fránya gödrök!

Még hogy kétszer nem lépünk egyazon folyóba, dehogynem!!!

Újra meg újra, egyszer, kétszer, tucatszor. ….

Hogy is van ez!???

 

Egyszerűen rosszul vagyunk összerakva. Amíg minden simán megy minimális befektetéssel, addig az élethelyzetek által keltett zavar, apró, szinte észre sem vehető kontakthibát eredményez. Ezek olyan szinten nem hatnak ránk, hogy még csak be sem vésődnek. Ám egyetlen feszültség egész láncreakciót indíthat el. Oly mértékben hozhat felszínre ellentéteket, hogy a fontosnak hitt érzések atomjaira hullnak és megsemmisülnek.Jön a pillanatnyi pszichés összeomlás. Ez lehet, hosszabb, vagy rövidebb. Szenvedős, vagy továbblépős. Egyik sem célravezető. Lényegtelen dolgokon szenvedni fölösleges, lényegesen túllépni viszont kicsit beteges. A megoldás mindig a pro és kontra párhuzamban rejlik, azaz a józan mérlegelésben.Döntünk többségben rosszul, aztán ön- nyugtatunk, - na ebből is tanultunk! - ,de nem, mert ahogy jön egy új esély, hiába az intő jelek, egyenesen csapdába sétálunk. Mazochisták vagyunk. Ez van!

 

 

Utolsó módosítás -

Hozzászólások

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Támogasd az oldalt

PayPal-on keresztül (bankkártyával is):

Egyéb módok

Bejelentkezés


Elfelejtetted bejelentkezési nevedet?
Regisztrálok

Hozzászólások

Ez a Te segged? Valaki vonzónak találja?

2016. 05.15. in Bad Boy - Julio C

Köszönöm a hozzá szólásodat és a biztatást is :D:D

2016. 04.12. in Mit tegyek?
Vágj bele, mert saját magad a legfontosabb. Akik s...
2016. 04.12. in Mit tegyek?
Azt a típust ismerem, akibe beleszerettél, ez egy ...
Szia! Ha szeretnél belevágni a névváltásba és eset...
2016. 03.09. in Mit tegyek?

Friss blogok